Cum sa scapi de BATATURI. Metode care nu dau gres niciodata!

Cum sa scapi de BATATURI. Metode care nu dau gres niciodata!

Efortul fizic sustinut(munca sau activitati sportive) poate provoca binecunoscutele bataturi la maini. In cazul picioarelor, e suficient sa incalti o pereche de pantofi incomozi pret de cateva ore si bataturile isi vor face aparitia.

Iata cateva modalitati simple de tratare a ranilor de la maini si/sau de la picioare:

1. Spala-ti picioarele, aproximativ jumatate de ora, cu apa calda in care ai pus deja sare. Dupa, aplica o crema hranitoare si infasoara piciorul intr-o punga de plastic, ce trebuie tinuta timp de cateva ore. La final, inlatura punga si freaca usor batatura cu o piatra ponce.

2. Otet. Inmoaie o bucata de vata in otet si tapeaza-ti bataturile. Dupa care lasa vata inmuiata in otet pe batatura, peste noapte. Dimineata freaca zona cu o piatra ponce.

3. Bicarbonatul de sodiu stins in apa desface pielea moarta si ajuta la vindecarea bataturii.  Adauga trei linguri cu bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa si inmoaie picioarele. De asemenea, poti masa babaturile cu pasta formata din 3 parti bicarbonat si o parte apa.

4. Suc de lamaie. Vei face o pasta dintr-o lingura cu suc de lamaie si 6 tablete de aspirina pisate. Aplica pasta pe batatura si infasoara piciorul intr-o punga de plastic. Tine piciorul invelit pentru 10 minute, apoi indeparteaza batatura  cu ajutorul unui pietre ponce.

5. Ceaiul de musetel. Inmoaie pcioarele in ceai de musetel diluat. Te va ajuta la calmare si temporar va schimba pH-ul pielii, ajutand la uscarea batataturii.

6. Nu taia zona cu bataturi.

7. Protejeaza zona cu batatura! Tine degetele separate cu ajutorul unui tampon de vata sau bumbac, in cazul in care batatura si-a facut loc chiar intre degete. Daca ai batatura la picior si urmeaza sa mergi pe un traseu lung, infasoara-ti degetele cu plasture pentru a reduce frecarea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Consultul optometric reprezinta o investigatie complexa a sanatatii vizuale, prin intermediul careia pot fi descoperite eventuale boli...
Operatia de cataracta este o procedura chirurgicala oftalmologica care consta in indepartatea cristalinului murdar al ochiului si...
Amilaza este o enzima cu rol in degradarea carbohidratilor alimentari (amidon, glicogen si polizaharide). Aceasta e produsa...