Cum sa te lasi de fumat

Cum sa te lasi de fumat

Nicotina este unul dintre cele mai nocive si mai raspandite droguri legale din lume, deoarece creeaza dependenta si dauneaza nu numai fumatorilor activi, ci si celor pasivi, mai ales copiilor.

Iata ce etape trebuie sa parcurgeti daca doriti sa va lasati de fumat:   

1. Decizia de a renunta la fumat:
Ganditi-va bine daca doriti sa va lasati de fumat. Nicotina creeaza o dependenta puternica si va trebuie multa determinare daca doriti sa renuntati la ea. Intrebati-va daca viata de nefumator are mai multe avantaje decat cea de fumator.
Stabiliti de ce doriti sa va lasati de fumat. Faceti o lista cu motive, care sa va ajute sa luati aceasta hotarare si sa treceti mai usor peste tentatia de a fuma.

Pregatiti-va pentru simptomele aferente renuntarii la nicotina, cum ar fi pofta de a consuma anumite alimente, anxietatea, depresia, durerile de cap, starile de incordare sau neliniste, cresterea poftei de mancare, cresterea in greutate si problemele de concentrare.

2. Elaborarea unui plan de a renunta la fumat:
Alegeti o data exacta cand sa va lasati de fumat, ca un prim pas al planului.
Alegeti o metoda. Puteti sa renuntati dintr-o data sau sa va lasati treptat de fumat.
Pregatiti-va sa faceti fata poftelor. Puteti lua gustari sanatoase sau puteti mima aducerea tigarii la gura, pentru a va pacali organismul si pentru a evita cresterea excesiva in greutate.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fumatul este extrem de nociv, iar de asta e constient chiar si cel mai inrait fumator. Ce...
Citeste prospectul medicamentului Nicorette Guma medicamentoasa masticabila 2 mg si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Nicorette, pastile guma antifumat si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...