Cum sa tratezi HEMOROIZII. 5 metode naturale

Cum sa tratezi HEMOROIZII. 5 metode naturale

Hemoroizii  sunt dilatatii varicoase interne sau externe ale venelor din regiunea rectului. Se manifesta prin dureri si hemoragii. Apar, cu predilectie, la persoanele ce duc o viata sedentara.

Din pacate, hemoroizii ocolesc foarte putini oameni. Circa 75% din populatia planetei sufera sau a suferit de aceasta afectiune. Nu se cunosc, in mod clar,  cauzele declansarii acestei afectiuni. Totusi,  exista cativa factori care favorizeaza aparitia hemoroizilor:

- constipatia cronica;

- alimentatia neregulata si lipsita de fibre;

- obezitatea;

-sedentarismul;

- bolile de ficat;

- statul in picioare sau in sezut pentru perioade lungi.

Metode naturale de videncare :

1. Pelinul este recunoscut in tratarea hemoroizilor, datorita afectelor sale de calmare si a proprietatilor astringente.
Fa o infuzie de trei linguri de frunze de pelin si o lingura de flori de galbenele la 1 l de apa, apoi fa spalaturi locale. Repeta zilnic, minimum 7 zile la rand.

2. Ceaiul de coada soricelului, de tataneasa, de musetel, troscot si nalba mare poate fi consumat de trei ori pe zi. Se obtine sub forma de infuzie, cate o lingura din fiecare planta, formandu-se un amestec. Din acest amestec se infuzeaza o lingurita la o cana cu apa, vreme de 20 de minute. Se strecoara si se serveste caldut inainte de mese.

3. Aloe Vera trateaza atat umflaturile cat si hemoroizii sangeranzi. Se taie frunze de Aloe Vera pe jumatate, se incalzesc usor si se aplica pe zona afectata. De asemenea, frunzele se pot congela si apoi aplica pe zona afectata.

4. Varza.  Zdrobeste o frunza de varza si aplic-o pe zona afectata. Lasa varza sa actioneze cateva minute. Repeta procedeul in fiecare zi, timp de 2 luni.

5. Usturoiul. Obtine o solutie din o parte suc usturoi si cinci parti apa si apoi aplic-o extern

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hemoroizii interni se dezvolta in interiorul rectului, fiind mai rar intalniti decat hemoroizii externi. Aceste dilatatii varicoase...
Citeste prospectul medicamentului Ultraproct unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hemoroizi,...
Citeste prospectul medicamentului Ultraproct, supozitoare si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hemoroizi,...