Cum sa elimini alunitele

Cum sa elimini alunitele

Alunitele sau nevii pigmentari sunt tumori benigne(necanceroase) care pot aparea pe piele sub forma unor pete sau a unor puncte colorate de diferite dimensiuni. Aceste excrescente isi pot face aparitia in orice zona a corpului si, in anumite conditii, pot deveni un pericol pentru sanatate.

Daca ai o alunita care a crescut alarmant, ar trebui sa o elimini pentru a preveni orice complicatie. Inainte de a actiona, insa, e bine sa urmezi urmatorii pasi:

1. Verifica pielea. Inspecteaza-ti corpul periodic pentru a depista eventuale pete sau puncte colorate noi. Daca observi  o alunita care isi schimba aspectul, nu sta pe ganduri: consulta un dermatolog! Doar acesta poate depista natura alunitei.

Daca ai o multime de nevi pigmentari, e bine sa te supui unei investigatii medicale amanuntite;

2. Consulta doctorul de familie. Nu scoate o alunita pana cand nu depistezi natura acesteia. In genere, nevii nu sunt periculosi, dar exista, din pacate, situatii patologice cand acestia se  transforma in melanomi(tumori maligne/canceroase) ;

3. Ia in considerare eliminarea alunitei. Un medic poate elimina o alunita prin operatie clasica(bisturiu) sau cu laser.

Ca alternativa, poti incerca varianta naturala de scoatere a unei alunite. Spre exemplu, terapia cu usturoi. Functioneaza cam asa:

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te-ai saturat de alunitele si negii de pe corp? Pielea sensibila se umple de eczeme, cand ti-e...
Alunitele de pe fata sau de pe corp atrag intotdeauna atentia si pot dezvalui multe despre o...
Casa este locul in care te relaxezi dupa o zi obositoare de munca. Din pacate, relaxarea si...