Metode de eliberare a sinusurilor

Metode de eliberare a sinusurilor

Sinusurile sunt cavitati pline cu aer, la nivelul fetei, captusite cu o mucoasa care secreta un mucus, care apoi este drenat prin milioane de cili, ca niste perisori.

Inflamarea mucoasei care le captuseste duce la o mai mare secretie de mucus, iar daca sunt si obstruate, de polipi de exemplu, acesta nu are pe unde sa iasa, ramane pe loc si de obicei se infecteaza.

Iata cateva metode de eliberare a sinusurilor:

1. Folosind produse care nu necesita prescriptie medicala:

• Spray-ul nazal cu solutie salina ajuta la decongestionarea mucusului din sinusuri si la umezirea acestora.
• Luati decongestionante nazale orale, dupa ce ati cerut sfatul medicului in privinta cu acest tip de tratatent si daca nu suferiti de hipertensiune, diabet sau glaucom.
• Folositi un spray nazal decongestionant, insa cu mare atentie, deoarece desi ajuta la curatarea sinusurilor si reduc presiunea rapid, folosite mai mult de 3 zile, pot avea un efect invers.
• Luati medicamente antihistaminice, daca sinusurile va sunt infundate din cauza anumitor alergii.
• Luati calmante pentru a reduce disconfortul cauzat de presiunea la nivelul sinusurilor, deoarece aceste medicamente reduc inflamatia.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Sinusurile infundate nu reprezinta o afectiune serioasa, insa pot crea senzatii de disconfort si nu se vindeca...