Abilitati mentale

Lista articolelor despre abilitati mentale pe AflaCum.ro

Articole despre abilitati mentale

Citeste cele mai noi articole despre abilitati mentale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre abilitati mentale, pe AflaCum.ro!

Inteligenta este un lucru innascut, ce poate fi sporit, prin anumite tehnici, dupa cum urmeaza:

1. Imbunatatirea abilitatilor mentale:
Imbunatatirea memoriei poate fi realizata mai usor prin retinerea informatiilor, creand asocieri intre lucrurile de memorat si cele deja memorate.
Curiozitatea este un alt mijloc important de sporire a inteligentei, prin largirea orizonturilor si dorinta de a descoperi si intelege lucruri noi.  
De asemenea, mintea poate fi pusa in miscare prin diferite activitati cotidiene, cum ar fi deprinderea de noi aptitudini ( de eexmplu, folosirea unui instrument muzical) sau prin schimbarea gandirii, pentru a face noi conexiuni, ce sporesc inteligenta.

2. Invatarea mai eficienta:
Invatarea eficienta este un element cheie in sporirea inteligentei, ce poate fi realizata prin imbunatatirea metodelor de retinere a informatiilor noi.
Realizarea temelor pentru acasa ajuta la sporirea increderii de sine a unui elev sau stundent, ajutandu-l sa devina mai inteligent.
Lectura este un mod minunat de insusire de noi idei si informatii si de imbogatire a vocabularului.
Achizitionarea frecventa de carti noi reprezinta o alta cale de informare, ce ajuta la sporirea inteligentei.
Cercetarea este o modalitate ideala de a va satisface curiozitatea cu privire la lucrurile care va pasioneaza, lucru ce va poate face mai inteligenti.
Invatarea prin descoperire este o alta metoda pentru sporirea inteligentei, deoarece ajuta la insusirea de noi abilitati si la corectarea unor deprinderi gresite.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.