Arsuri stomac

Lista articolelor despre arsuri stomac pe AflaCum.ro

Articole despre arsuri stomac

Citeste cele mai noi articole despre arsuri stomac publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre arsuri stomac, pe AflaCum.ro!

Refluxul gastroesofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile).

Daca ai simtit vreodata o senzatie de arsura stomacala dupa masa, e posibil sa fii unul dintre milioanele de oameni care sufera de reflux gastroesofagian. Aceasta conditie comuna poate fi declansata si agravata de anumite obisnuinte cotidiene. Iata care sunt acestea:

Porti haine stramte. Hainele stramte/mulate au un rol estetic, insa nu sunt neaparat bune pentru sanatate. Pe langa faptul ca provoaca probleme legate de circulatia sangelui , hainele prea stranse pe corp pot agrava refluxul gastroesofagian. Se intampla, deoarece articole precum blugii si curelele apa pe stomac!

Stomacul uman este umplut in mod natural cu un lichid acidulat care activeaza formarea enzimelor digestive, necesare in procesul de hranire.

Rolul enzimelor digestive este sa descompuna marea varietate a alimentelor consumate de noi. Cu toate acestea, excesul de acid din stomac poate provoca probleme grave si simptome dureroase. Cel mai frecvent simptom asociat cu excesul de acid al stomacului este pirozis, o durere asemanatoare unei arsuri, localizata in abdomenul superior, aproape de locul unde se afla inima.

O modalitate buna de a scapa de acest exces de acid este evitarea alimentelor picante deoarece acestea pot provoca inflamatia tesutului stomacal.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.