Biserica

Lista articolelor despre biserica pe AflaCum.ro

Articole despre biserica

Citeste cele mai noi articole despre biserica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre biserica, pe AflaCum.ro!

Crestin-ortodocsii obisnuiesc sa mearga periodic la Biserica. Unii o fac in zile de mare sarbatoare, altii, mai convinsi de credinta lor, merg in lacasul de cult chiar si in zilele comune. Indiferent de niveul de credinta, insa, majoritatea romanilor dau acatiste. Nu chiar toti stiu, totusi, ce reprezinta cu adevarat un acatist. Ne propunem sa te lamurim in cele ce urmeaza.

Ce este un acatist. Un acatist este un imn religios inchinat lui Dumnezeu, Maicii Domnului sau sfintilor.

Acastist. Partea de inceput. Inainte de toate, trebuie sa datezi acatistul. Ziua, luna si anul se trec, ca obisnuinta, in coltul din dreapta sus. Urmatorul pas presupune scrierea cuvantului Acatist pe mijlocul paginii. Specifica, apoi, numarul de zile pentru care vrei sa ti se citeasca respectivul acatist( 7 zile, 10 zile, 30 zile etc). Dedesubt, scrie pentru cine dai acatistul(pentru vii/morti).

In zilele noastre, tot mai multe familii renunta sa mai mearga la biserica si multi copii nu cunosc adevarata insemnatate a Pastelui.

Iata cum puteti sa va invatati copilul care este semnificatia crestina a acestei sarbatori:

In primul rand, povestiti-i copilului despre nasterea lui Iisus, ca semnificatie a Craciunului.

Cand ai nevoie de liniste si de calm, cand simti nevoia sa te descarci, cand cauti ajutor si un loc care sa-ti ofere (chiar si temporar) pacea, sprijinul si intelegerea de care ai nevoie sau daca, pur si simplu, vrei sa-ti exprimi recunostinta pentru tot ce ai, biserica este singurul loc sacru care poate sa ti le ofere.

Cum sa te imbraci pentru biserica vei afla chiar acum:

Decenta este cuvantul-cheie. Asta inseamna fara decolteuri, taieturi sau decupaje provocatoare si categoric fara fuste mini!

Nunta este o adunare foarte speciala la care ia parte familia si prietenii. Planificarea regimului de sedere pentru parinti la nunta este adesea trecuta cu vederea. Insa, alegerea locurilor pentru parinti arata de fapt cat de apropiati sunt mirii fata de parinti. Lor ar trebui sa li se ofere locuri de cinste la acest eveniment festiv pentru ca nunta are loc datorita parintilor care i-a adus pe lume pe protagonistii acestei zile.

Iar daca doriti sa respectati acest lucru, iata cum sa le alegeti locurile parintilor la nunta dvs. tinand cont de cateva reguli de eticheta:

Cele doua sectoare din sala de nunta ar trebui sa fie atribuite ambelor familii, astfel una dintre sectiuni sa fie rezervata miresei, iar cealalta parte mirelui. In mod traditional, partea stanga este partea miresei si dreapta este partea mirelui. Acest lucru este inversat in ceremoniile iudaice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.