Brad

Lista articolelor despre brad pe AflaCum.ro

Articole despre brad

Citeste cele mai noi articole despre brad publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre brad, pe AflaCum.ro!

Bradul reprezinta unul dintre simbolurile Craciunului, fiind prezent in multe dintre casele romanilor in aceasta perioada de sarbatoare. Acest conifer cu frunze mereu verzi mai este folosit si in constructii, in general fiind transformat in cherestea. Apropo, te-ai intrebat vreodata de ce acele de brad sunt intotdeauna verzi? Daca da, insa nu ai gasit un raspuns, iti explicam fenomenul in cele ce urmeaza.

De ce este bradul mereu verde? Frunzele bradului pe care le cunoastem ca ace de brad au un ciclu de viata special. Frunzele de circa 2 centimetri sunt mai moi decat ale altor conifere si se schimba treptat pe parcursul intregului an. Asa se explica verdele intens care ne bucura privirea in orice moment al anului.

Unde se simte bradul cel mai bine? Bradul creste in jurul altitudinii de 500 m si se gaseste cu precadere in ariile muntoase ale zonei temperate.

Bradul de Craciun iti bucura viata in perioada sarbatorilor de iarna. Din pacate, vine si vremea cand trebuie sa renunti la el. Data exacta cand se despodobeste bradul sfant a fost si inca mai este o enigma pentru crestini. Exista, totusi, niste tipare.

Cand se despodobeste bradul:

- conform anumitor obiceiuri, bradul  trebuie despodobit imediat dupa Revelion.

Craciunul inseamna traditie, bucurie si pentru cei mai multi dintre noi...bradul sfant care sa dea culoare caminului! Dar cum alegi bradul de Craciun? Poti merge pe varianta clasica(brad natural achizionat din piata sau din hipermarket) sau pe doua variante ecologice: bradul artificial sau bradul la ghiveci.

De ce sa alegi bradul plantat in ghiveci:

- este o varianta ecologica. Cumperi bradul, il tii in perioada Craciunului, apoi il poti planta intr-un mediu propice(gradina, padure). Astfel, vei avea grija si de natura din ce in ce mai incercata de interventia umana.

Iti place sa ai curtea si/sau gradina plina cu pomi care sa elibereze oxigen si sa iti ofere umbra atat de dorita in sezonul cald? Foarte bine! Ai grija, insa, la alegerea copacilor! Spre exemplu, ar fi de preferat sa nu plantezi brazi in apropierea locuintei tale. Sfatul tine de o superstitie veche. Te lasam pe tine sa alegi daca o crezi sau nu.

Pomul Craciunului si copacul cu ghinion

In popor, bradul este un simbol ar sarbatorilor de iarna, dar si un aducator de ghinion, daca se afla in jurul casei! Se spune ca daca vei planta un brad in preajma casei, in scrut timp un membru al familiei va deceda! Unii spun ca in momentul in care radacina bradului va fi cat capul omului, cel care a sadit respectivul copac va trece in nefiinta!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.