Bujori ingrijire

Lista articolelor despre bujori ingrijire pe AflaCum.ro

Articole despre bujori ingrijire

Citeste cele mai noi articole despre bujori ingrijire publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bujori ingrijire, pe AflaCum.ro!

Bujorii sunt plante perene usor de cultivat, cu o durata lunga de viata. Daca doresti sa faci transplantarea bujorilor, asigura-te ca le oferi un loc luminos si cu un sol bine drenat. Cand imparti plantele, fiecare sectiune ar trebui sa aiba cel putin 3 muguri si radacini sanatoase pentru ca transplantarea sa fie un succes.

Cum sa transplantezi bujorii:

1. Fa transplantarea cu predilectie in sezonul de toamna. In aceasta perioada planta devine inactiva( latenta), ceea ce face mai sigura mutarea ei in alt loc. Evita sa transplantezi bujorii primavara, cand incep sa infloreasca. Cel mai potrivit interval pentru transplantare: finalul lunii august -inceputul lunii noiembrie.

Bujorii sunt flori superbe care ne incanta la sfarsit de mai, inceput de iunie. Nu au nevoie de o ingrijire iesita din comun. Totusi, trebuie sa acorzi atentie tufelor. Dureaza putin si merita din plin! Te vei bucura de flori mari si frumoase.

Cum sa ingrijesti bujorii:

- scapa de tulpinile uscate. Acestea se pot rupe prin rasucirea cu mainile. Daca nu poti asa, foloseste o foarfeca de gradina. Operatiunea necesita atentie, pentur a nu distruge lasarii tineri;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.