Buruieni

Lista articolelor despre buruieni pe AflaCum.ro

Articole despre buruieni

Citeste cele mai noi articole despre buruieni publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre buruieni, pe AflaCum.ro!

Buruienile daunatoare din gradina pot fi distruse printr-o multime de tehnici, de la cele clasice (plivit, solutii chimice), la metode mai putin cunoscute pe baza de bicarbonat de sodiu sau de alcool si pana la FLAMBARE, o tehnica folosita cu precadere in vestul Europei.

Flambarea(arderea) buruienilor este o metoda care nu a prins inca in Romania, dar este foarte utilizata in fermele ecologice din Europa Occidentala.

Ai nevoie de:

Daca esti la inceput de drum in agricultura, ai nevoie de o multime de sfaturi care sa te ajute la crearea si mentinerea unei gradini fara cusur, de care sa fii tare mandru!
Iata cateva trucuri prin intermediul carora vei reusi sa cresti plante sanatoase, intr-un mod natural!

FERTILIZAREA SOLULUI

1. Ceaiul de buruieni poate fi un fertilizator eficient. Taie buruienile si arunca-le in apa tinuta la soare. In cateva zile, ceaiul cu continut ridicat de azot este gata. Foloseste ceaiul ca spray pentru frunze sau ca fertilizator pentru sol.

Buruienile din gradina iti dau cu siguranta batai de cap, an de an. Cresc primele si scapate de sub control pot distruge recolta. Pentru a te ajuta sa lupti impotriva buruienilor sacaitoare, iti prezentam astazi cateva metode de combatere.

1. Metoda Ziarul. Acopera zonele de teren in care cresc buruienile, cu 4 straturi de ziar si astfel nu numai ca vei preveni cresterea acestor plante, dar le vei si usca pe cele care abia au rasarit.

2. Bicarbonatul de sodiu. Imprastie bicarbonat in locurile in care cresc buruienile! Cu siguranta, nu vei mai avea probleme cu plantele daunatoare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.