Candida albicans

Lista articolelor despre candida albicans pe AflaCum.ro

Articole despre candida albicans

Citeste cele mai noi articole despre candida albicans publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre candida albicans, pe AflaCum.ro!

Candidoza este o infectie a mucoaselor si a pielii provocata de ciuperci din genul Candida. Majoritatea femeilor sunt afectate, cel putin o data in viata, de candidoza vaginala.

Mancarimile vaginale, usturimile sau scurgerile albicioase dense pot fi provocate de ciuperca denumita Candida albicans. Aceasta infectie e favoritaza, de multe ori, de tratamentele indelungate cu antibiotice care afecteaza flora bacteriana  a colonului sau de anticonceptionale. Ciuperca se  poate transmite prin contact sexual.

Tratament medical:

Citeste prospectul medicamentului Stamicin, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Pentru profilaxia candidozelor se administreaza concomitent cu antibioticele cu spectru larg de actiune de obicei dupa 7-10 zile, dupa cure prelungite cu hormoni glucocorticoizi, la bolnavii debili, postoperator; curativ, pentru tratamentul candidozelor localizate la nivelul mucoaselor digestive (bucofaringiana, intestinala, anala), de asemenea, al candidozelor pulmonare, genitale, cutanate.

Drajeuri continand 500000 UI nistatina, antibiotic extras din culturi de Streptomyces noursei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.