Compost, carbon

Lista articolelor despre compost si carbon pe AflaCum.ro

Articole despre compost si carbon

Citeste cele mai noi articole despre compost si carbon publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre compost si carbon, pe AflaCum.ro!

Iata ce greseli trebuie sa evitati atunci cand faceti compost:

Evitati sa puneti in compost produse de origine animala, cum ar fi: grasimile, produsele lactate, carnea si oasele, deoarece acestea putrezesc si genereaza mirosuri neplacute, atragand totodata rozatoare si alte animale nedorite.

Asigurati-va ca compostul este suficient de umed, de consistenta unui burete, fara a contine prea multa apa si fara sa fie prea uscat.

Asigurati-va ca compostul contine un raport ideal de nitrogen si carbon, dupa cum urmeaza: materiale bogate in carbon, cum ar fi hartie, frunze uscate, carton in proportie de 75% si materiale bogate in nitrogen, cum ar fi zat de cafea, resturi vegetale si iarba, in proportie de 25%.

Evitati o densitate prea mare a compostului, deoarece bacteriile si fungii ce ajuta la descompunerea materialelor au nevoie de mult oxigen, pentru a-si face efectul. Daca compostul este prea tasat, atunci oxigenul nu va putea patrunde in interior, creandu-se un miros puternic de amoniac. Aceasta problema se poate remedia prin afanarea compostului cu o furca si adaugarea de crengi.

Nu introduceti viermi din comert in compost, pentru a-i mari viteza de actiune, deoarece compostul nu va fi sanatos. Viermii, bacteriile si fungii se vor dezvolta in mod natural in compost din prima zi, asa ca nu veti avea nevoie sa adaugati niciun ajutor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.