Comprimate

Lista articolelor despre comprimate pe AflaCum.ro

Articole despre comprimate

Citeste cele mai noi articole despre comprimate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre comprimate, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Partusisten, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Inhibarea travaliului prematur dupa a 20-a saptamana de sarcina pana la a 37-a, sau pana ce plamanul fatului devine matur, daca in aceasta perioada exista un risc clar sa apara travaliul prematur (ex.: deschiderea colului uterin), relaxarea uterului, de pilda in cazurile de versiune externa a fatului din pozitia anormala in cea normala de expulsie.

Forma de prezentare: Comprimate a 5 mg fenoterol hidrobromid/tableta. Fiole 10 ml cu 0,5 mg fenoterol hidrobromid/fiola.

Citeste prospectul medicamentului Partusisten, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Inhibarea travaliului prematur dupa a 20-a saptamana de sarcina pana la a 37-a, sau pana ce plamanul fatului devine matur, daca in aceasta perioada exista un risc clar sa apara travaliul prematur (ex.: deschiderea colului uterin), relaxarea uterului, de pilda in cazurile de versiune externa a fatului din pozitia anormala in cea normala de expulsie.

Forma de prezentare: Comprimate a 5 mg fenoterol hidrobromid/tableta. Fiole 10 ml cu 0,5 mg fenoterol hidrobromid/fiola.

Citeste prospectul medicamentului Lamolep, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Adulti: adjuvant sau monoterapie in trat. epilepsiei, crizelor convulsive partiale sau generalizate, convulsiillor tonico-clonice si cele asociate sindromului Lennox-Gaustaut.

Copii: adjuvant in trat. epilepsiei, al crizelor convulsive partiale sau generalizate, inclusiv convulsiile tonice.

Citeste prospectul medicamentului Aprovel, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Aprovel se foloseste pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala). Medicul v-a masurat tensiunea arteriala si a gasit ca este peste limitele normale pentru varsta dvs.

Tensiunea arteriala crescuta, daca nu este tratata, poate distruge vasele sanguine din cateva organe, cum sunt inima, rinichiul, creierul si ochii. In unele situatii, aceasta poate duce la infarct, insuficienta cardiaca sau renala, accidente vasculare cerebrale sau orbire. De obicei, nu exista simptome ale tensiunii arteriale crescute inainte ca distrugerile sa apara. De aceea, masurarea tensiunii arteriale este necesara, pentru a verifica daca ea se situeaza in limitele normale, sau nu. Tensiunea arteriala crescuta poate fi tratata si controlata cu medicamente ca Aprovel. Poate ca medicul v-a recomandat, de asemenea, sa va schimbati stilul de viata pentru a ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute (scaderea in greutate, evitarea fumatului, reducerea consumului de alcool si restrictia cantitatii de sare din alimentatie). Poate ca v-a incurajat, totodata, sa practicati regulat exercitiul fizic usor (nu extenuant), cum ar fi mersul pe jos si inotul.

Indicatii prospect: Terapie asociata cu ZDV pentru SIDA sau pentru ARC* avansat.

Comprimatele de Hivid (zalcitabina, ddC) administrate in asociatie cu capsule de ZDV (zidovudina, Retrovir ) se recomanda in tratamentul pacientilor infectati cu virusul HIV, al celor care au SIDA sau ARC avansat si al caror numar de celule CD4 este mai mic sau egal cu 200/mm3. Aceasta indicatie se bazeaza pe constatarea cresterii numarului de celule CD4, care era mai pronuntata la pacientii tratati cu asociatia Hivid si ZDV decat cea observata in urma examenelor clinice efectuate pe o grupa de pacienti carora li s-a administrat ZDV sau Hivid ca monoterapie. Monoterapie pentru pacientii cu intoleranta la ZDV sau la care acest produs nu are efect in tratamentul maladiei SIDA sau ARC. Este indicata administrarea de Hivid comprimate (zalcitabina, ddC) in monoterapie, ca alternativa la tratamentul cu zidovudina al pacientilor adulti infectati cu virusul HIV, care sunt bolnavi de SIDA sau ARC. Recent, in cursul unui studiu clinic controlat, efectuat pe pacienti care au beneficiat anterior de un tratament cu zidovudina pe o perioada de sub trei luni, s-a constatat ca Hivid este mai putin activ decat zidovudina. Aceasta diferenta se observa mai ales la pacientii cu SIDA sau la cei care au un numar de celule CD4 mai mic de 100/mm3. Prin urmare, monoterapia cu Hivid a stadiilor avansate ale maladiei va fi aplicata pacientilor carora, in opinia medicului curant, nu li se poate administra zidovudina.

Prezentare farmaceutica: Flacoane de sticla cu 100 de comprimate film. (bej) a 0,375 mg si (gri) a 0,75 mg; blistere de aluminiu cu 100 de comprimate film. (bej) a 0,375 mg si (gri) a 0,75 mg, continand substanta activa: zalcitabina.

Indicatii: Rinite alergice sezoniere si perene; conjunctivite alergice; urticarie cronica idiopatica si alte dermatoze alergice.

Forma de prezentare: Cpr. 10 mg; ct. x 1 blist. x 10 cpr.

Doze si administrare: Adulti si copii peste 12 ani: 10 mg, o data/zi. Copii 2-12 ani cu greutate corporala peste 30 kg: 10 mg, o data/zi. Copii 2-12 ani cu greutate corporala sub 30 kg: 5 mg, o data/zi. Copii 1-2 ani: 2,5 mg, o data/zi. IH - la adulti 5 mg o data/zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prospect Enarenal comprimate. Acest medicament este prescris in hipertensiune arteriala esentiala, de toate gradele. Hipertensiune arteriala reno-vasculara....
Aceste comprimate sunt utilizate pentru ameliorarea simptomelor intalnite in afectiunile cailor respiratorii superioare, in care se pot...
Prospect medicament Abilify comprimate. Indicatii si mod de administare. Abilify este un medicament din grupul antipsihoticelor. Compozitie ...
Prospect medicament Abufene comprimate. Indicatii si mod de administare. Indicatii:Tulburari neurovegetative din perioada de menopauza: bufeuri ,...
Prospect medicament Accupro® 10 comprimate filmate a 10 mg. Indicatii si mod de administare. Compozitie: Un comprimat...
Prospect medicament Accuzide, comprimate filmate. Indicatii si mod de administare. Indicatii: Tratamentul hipertensiunii la pacientii pentru care...