Economisire, becuri economice

Lista articolelor despre economisire si becuri economice pe AflaCum.ro

Articole despre economisire si becuri economice

Citeste cele mai noi articole despre economisire si becuri economice publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre economisire si becuri economice, pe AflaCum.ro!

Daca reusiti sa renuntati la anumite cumparaturi sau servicii inutile, la sfarsitul lunii cand veti face bilantul cheltuielilor zilnice, veti constata ca puteti economisi zilnic o anumita suma de bani.

Iata cum este posibil acest lucru:

Nu mai cumparati cafea scumpa din oras. Daca va faceti cafeaua acasa, veti economisi o gramada de bani.

Orice om are posibilitatea sa castige mai multi bani si chiar sa devina bogat. De unde deducem asta? Din cifre. In 2016, de exemplu, 78% dintre milionarii planetei proveneau din familii sarace sau cu venituri medii! Asta inseamna ca, in teorie, si tu poti deveni bogat/a. Intrebarile de start sunt altele: faci ceva pentru a-ti imbunatati situatia financiara? Sau , mai rau, actionezi pentru a deveni mai sarac/a?

Zece fenomene care ne impiedica sa devenim bogati:

1. Deciziile tale sunt influentate de aspect. Oamenii au tendinta de a evalua aceeasi situatie diferit in functie de mediu. Acest fenomen a fost dovedit printr-un experiment pus in practica de cativa cercetatori de la American Psychological Association. Mai multe persoane au fost rugate sa evalueze produse care erau amplasate in doua zone, una cu parchet laminat si alta cu mocheta. Respondentii care paseau pe covor au oferit acelorasi produse un feedback mai bun. Altfel spus, de exemplu, atunci cand alegi un loc de munca, s-ar putea sa accepti unul cu un birou frumos in detrimentul altuia care iti ofera o oportunitate mai buna de evolutie in cariera. Concluzie? Pentru a lua decizii care sa-ti sporeasca succesul financiar, incearca sa ignori elementele vizuale neimportante.

Economisirea apei curente este un lucru bun pentru mediul incojurator si va poate ajuta sa economisiti bani, la factura.

Iata 9 metode in acest sens:
1. Umpleti masina cu rufe sau vase la spalare, pentru a economisi apa si curent.

2. Inlocuiti masina de spalat haine si masina de spalat vase cu unele care economisesc apa si curent, pentru a economisi bani pe termen lung.

Nu trebuie sa fiti contabil pentru a va organiza bugetul. Puteti economisi bani zilnic, fara sa va privati de prea multe lucruri, daca urmati urmatorii pasi:

Cumparaturile de alimente. Faceti-va o lista de cumparaturi si nu va abateti de la ea. Analizati cu atentie preturile si optati pentru cea mai economica varianta, fara a cumpara produse de proasta calitate.

Apa imbuteliata. Aceasta nu este absolut necesara de cumparat. Apa de la robinet, filtrata corect, poate fi la fel de buna. In plus, flacoanele goale sunt daunatoare mediului.

Ai probleme cu banii? Venitul lunar nu e suficient sa-ti asigure traiul? Inseamna ca trebuie sa faci cateva ajustari stilului tau  de viata prin reducerea cheltuielilor zilnice.

Atata vreme cat nu poti renunta cu totul la lucrurile materiale tot ceea ce poti face este sa urmezi cateva sfaturi:

- Stabileste-ti bugetul astfel incat sa nu fie nici prea mare dar nici prea mic nevoilor tale. Pune pe hartie cheltuielile obisnuite si afla care-i bugetul de care ai nevoie. Pentru o mai buna organizare poti apela la un buget personal de acest tip.

- Astazi internetul iti ofera, rapid si in unele cazuri gratis, informatii, stiri, emisiuni si filme , fapt pentru care poti renunta facil la abonamentul TV sau  la  cotidianul zilnic.

- Plateste facturile la timp pentru a nu mai plati majorari, care adunate reprezinta o suma pe care o dai in plus lunar.

- Redu cheltuielile la piata prin: intocmirea unei liste de cumparaturi pe care sa treci doar produsele de care ai reala nevoie, cumpara doar produse autohtone- mai ieftine, nu te axa pe produse de brand.

- Renunta la cardul de credit caci acesta reprezinta o tentatie la care e greu sa rezisti si pentru care ajungi sa platesti lunar in plus.

- Pastreaza cutii, sticle si orice e in stare buna caci nu se stie la ce ti-ar putea folosi.

- Pretuieste fiecare banut; banutii stransi inseamna sume mai mari de bani pe care poti conta in unele situatii extreme.

- Daca locuiesti la casa, poti planta legume sau pomi fructiferi, din care poti consuma mai apoi si chiar scuti niste bani atunci cand mergi la piata.

Sunt situatii in care esti nevoit sa iei decizii serioase privitoare la stilul de viata; atunci trebuie sa stii ce sa reduci si cat. E bine deci sa ai niste repere in acest sens.