Frunze

Lista articolelor despre frunze pe AflaCum.ro

Articole despre frunze

Citeste cele mai noi articole despre frunze publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre frunze, pe AflaCum.ro!

Exista doua reguli de baza: nu stropiti niciodata plantele seara sau la pranz.

Iata o serie de metode corecte in acest sens:

Stropiti plantele intotdeauna dimineata. Plantele sunt mult mai receptive la apa, in aceasta perioada a zilei, deoarece li se deschid porii pentru roua. Radacinile sunt, de asemenea, mai receptive dimineata si folosesc in mod extrem de eficient umezeala primita. Este recomandat, de asemenea, sa udam doar dimineata frunzele plantelor predispuse la boli, cum ar fi rosiile, trandafirii si liliacul, deoarece soarele usuca rapid umezeala propice inmultirii sporilor periculosi.

Fie ca aveti plante de interior in ghivece sau o gradina in aer liber plina de verdeata si flori, selectia solului este esentiala pentru sanatatea plantelor. Pentru ca acestea sa creasca in conditii optime, alegerea solului potrivit este o prima conditie care influenteaza dezvoltarea plantelor in cele mai bune conditii.

Atunci cand alegi solul ce urmeaza sa fie cultivat, tine cont ca plantele au nevoie de irigare, substante nutritive, o anume consistenta si un pH adecvat.

In continuare vei afla cum sa alegi solul potrivit pentru plante, avand ca puncte de reper trei calitati esentiale ale solului.

Sol organic sau non-organic

 Decide daca vei reutiliza solul organic din ghiveci sau solul non-organic de unica folosinta.

- Solul organic de ghiveci contine organisme microscopice. In solul organic se adauga substante nutritive, lucru care il face reutilizabil atat pentru florile din ghivece, cat si pentru gradina din curte.  

- Solurile non-organice din ghiveci, care contin ingrediente cum ar fi turba, gunoi de grajd si humus, sunt aruncate dupa numai un sezon, deoarece plantele care cresc in ghivece sunt in imposibilitatea de a absorbi nutrientii din sol. Orice ingrasaminte sau substante nutritive non-organice folosite in solul din ghivece sunt plasate acolo de oameni, iar acest lucru presupune o anumita stiinta legata de cultivarea plantelor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.