Gingii

Lista articolelor despre gingii pe AflaCum.ro

Articole despre gingii

Citeste cele mai noi articole despre gingii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gingii, pe AflaCum.ro!

Retractia gingivala reprezinta reducerea(micsorarea) gingiilor din cauza unei excitatii sau a unei boli. Practic, radacinile dentare sunt expuse prin migrarea marginii gingiei catre apexul dintelui (partea terminala a radacinii). Fenomenul este, de obicei, lent si de aceea multe persoane nici macar nu sunt constiente ca sufera de vreo afectiune. Singura modalitate prin care poti afla daca suferi de retractie gingivala este vizita periodica la stomatolog.

Retractia gingivala. Cauze: alte afectiuni gingivale, igiena precara, dezechilibru hormonal, piercingurile din limba, gena, fumatul, periajul agresiv, tratamente dentare incorect executate. Unele afectiuni, cum ar fi parodontoza, determina un proces ireversibil de retractie gingivala. Practic, gingiile se micsoreaza incet si sigur. Retractia poate fi doar incetinita. In alte situatii, retractia gingivala poate fi oprita. In orice situatie , te-ai afla, nu trebuie sa lasi boala sa puna stapanire pe cavitatea ta bucala! Asadar, pe langa tratamentele clasice, oferite de medicul specialist, retractia gingivala se poate trata si pe cale naturala. Iata cum:

- maseaza gingiile cu ulei esential din eucalipt – acesta stimuleaza restructurarea gingivala, prevenind retractia gingivala, in acelasi timp.

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti dinti sunt adesea cunoscuti ca „dinti de lapte” sau „dinti de copii” si de obicei apar in perechi.

In general, dentitia incepe intre 6 si 8 luni si poate dura pana la varsta de 2 ani.

Pentru unii copii, dentitia nu poate provoca nici o problema, insa poate creea disconfort si durere pentru multi.

Mancarimile gingivale sunt extrem de neplacute si pot fi semnul unei infectii sau a unei inflamatii.

Este indicat sa apelati la ajutorul unui dentist, daca experimentati asa ceva, insa intre timp puteti incerca urmatoarele remedii acasa.

Iata cum se trateaza mancarimile gingivale:

In primul rand trebuie sa intelegeti ca schimbarile hormonale va afecteaza dintii si gingiile.

Desi sarcina este o perioada foarte frumoasa din viata unei femei, schimbarile hormonale din corp produc schimbari majore. De aceea este foarte important ca femeile insarcinate sa acorde o atentie sporita ingrijirii dintilor si a gingiilor. Schimbarile hormonale cresc riscul aparitiei bolilor de gingii, deoarece acestea devin mai sensibile, facilitand aparitia gingivitei, ce poate afecta, de asemenea, sanatatea fatului.

De asemenea, femeile gravide trebuie sa constientizeze ca sunt predispuse la parodontoza. Majoritatea femeilor insarcinate au gingivita, manifestata prin inflamare, sangerari, roseata sau sensibilitatea excesiva a tesutului gingival. Parodontoza este o alta boala orala grava, ce poate afecta de asemenea sanatate fatului. Cercetarile arata ca femeile insarcinate, care sufera de parodontoza, pot naste prematur sau pot aduce pe lume copii cu greutatea sub limita normala (predispusi la diferite boli sau dizabilitati viitoare), fiind de 7 ori mai expuse la aceste riscuri, decat gravidele sanatoase.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.