Identitate non binara

Lista articolelor despre identitate non binara pe AflaCum.ro

Articole despre identitate non binara

Citeste cele mai noi articole despre identitate non binara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre identitate non binara, pe AflaCum.ro!

O persoana binara este cea care se recunoaste, pe parcursul intregii vietii, ca fiind barbat sau femeie. Probabil, ti-ai dat seama ca o persoana non-binara este cea care isi identifica mai greu genul/sexul, simtindu-se pe rand sau in acelasi timp, femeie, barbat sau chiar altceva.

Ce inseamna sa fii binar? Majoritatea oamenilor sunt binari, adica isi descopera si stabilizeaza identitatea sexuala inca de la varste fragede. Spre exemplu, un binar nascut cu organ genital feminin se va considera femeie intreaga viata.

Ce inseamna sa fii non-binar? Desi clasificam nou-nascutii ca barbati sau femei, exista diversitate cand vine vorba de termenul de gen. Anumitor persoane le estre greu sa isi identifice genul, in ciuda faptului ca sunt XX sau XY. In acel moment intra in scena termenul non-binar sau genderqueer. Termenul genderqueer a aparut in 1980 ca predecesor al termenului non-binar . A devenit popular in anii 90.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.