Ingrasaminte

Lista articolelor despre ingrasaminte pe AflaCum.ro

Articole despre ingrasaminte

Citeste cele mai noi articole despre ingrasaminte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ingrasaminte, pe AflaCum.ro!

Ingrasamintele organice sunt favorabile plantelor. Compostul este cel mai obisnuit ingrasamant organic disponibil. Acesta poate fi facut in gradina fara prea mult efort din partea ta. Cu ajutorul catorva insecte, microorganisme si viermi, materialele organice se descompun in aproximativ 6-24 luni de asteptare.

Iata cum poti produce ingrasamant organic:

- Locatia – Aduna deseurile agricole bine uscate in apropierea unei surse de apa. Locul pentru compost ar putea fi o zona deschisa sau umbrita.

- Materialele necesare – Colecteaza suficient gunoi de pasari, praf de nuca de cocos si gunoi de porc. Indeparteaza orice nu e biodegradabil, precum pietre, metale sau plastic.

- Aranjamentul – imprastie o treime de praf de nuca de cocos ca strat de baza. Uda gramada cu apa si inoculeaza. Pune gunoiul de pasari pe gramada, uda si insamanteaza de asemenea. Repeta procedura pana cand ai ajuns la ultima treime de praf de nuca de cocos. Aceasta nu o inocula pentru ca acest strat de praf va preveni mirosul emanat de gramada. Foloseste un sac de plastic laminat pentru a acoperi movila. Acest lucru e important pentru prevenirea petrunderii apei de ploaie in gramada, in acelasi timp pastrand si umezeala din interior. Trebuie tinuta la incubat o saptamana.

- Intoarcerea si amestecarea: Dupa o saptamana amesteca si intoarce materialele. Uda cu apa daca e nevoie si acopera din nou. Repeta aceeasi procedura peste inca o saptamana.

- Procesare ulterioara : Cand compostul e gata are culoarea brun inchis spre negru. Daca e umed si nemirositor, inseamna ca ingrasamantul organic e gata de recoltare si procesare ulterioara. Un ciur automat sau manual ajuta la cernerea ingrasamantului inainte de insamantare. Dupa trei zile de depozitare la umbra, ingrasamantul bio-organic sau BOF poate fi depozitat in saci captusiti, de cate 50kg si sigilati. Fertilizatorul trebuie depozitat intr-o zona uscata dar aerisita timp de maxim sase luni.

- Ingrasamantul organic, cel pe baza de azot, ingrasamintele naturale, ingrasamintele din plante si fertilizatorul de sol, pot fi produse chiar in gradina noastra, cu ajutorul unor materii prime naturale care aduna bacterii sau microorganisme pentru a imbunatati starea plantelor in mod natural. Gradinarii bio invata aceste proceduri stiind ca ingrasamintele organice obisnuite disponibile contin gunoi de pasari, minerale, alge, humus si alte materii naturale.

Fie ca aveti plante de interior in ghivece sau o gradina in aer liber plina de verdeata si flori, selectia solului este esentiala pentru sanatatea plantelor. Pentru ca acestea sa creasca in conditii optime, alegerea solului potrivit este o prima conditie care influenteaza dezvoltarea plantelor in cele mai bune conditii.

Atunci cand alegi solul ce urmeaza sa fie cultivat, tine cont ca plantele au nevoie de irigare, substante nutritive, o anume consistenta si un pH adecvat.

In continuare vei afla cum sa alegi solul potrivit pentru plante, avand ca puncte de reper trei calitati esentiale ale solului.

Sol organic sau non-organic

 Decide daca vei reutiliza solul organic din ghiveci sau solul non-organic de unica folosinta.

- Solul organic de ghiveci contine organisme microscopice. In solul organic se adauga substante nutritive, lucru care il face reutilizabil atat pentru florile din ghivece, cat si pentru gradina din curte.  

- Solurile non-organice din ghiveci, care contin ingrediente cum ar fi turba, gunoi de grajd si humus, sunt aruncate dupa numai un sezon, deoarece plantele care cresc in ghivece sunt in imposibilitatea de a absorbi nutrientii din sol. Orice ingrasaminte sau substante nutritive non-organice folosite in solul din ghivece sunt plasate acolo de oameni, iar acest lucru presupune o anumita stiinta legata de cultivarea plantelor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.