Orhidee ingrijire

Lista articolelor despre orhidee ingrijire pe AflaCum.ro

Articole despre orhidee ingrijire

Citeste cele mai noi articole despre orhidee ingrijire publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre orhidee ingrijire, pe AflaCum.ro!

Orhideea la ghiveci este foarte iubita de cei care obisnuiesc sa creasca plante de interior. Superba si prea putin pretentioasa, orhideea are, totusi, o mare slabiciune: nu suporta umiditatea in exces. Daca o uzi prea des, va incepe sa se ofileasca. Din fericire, poate fi salvata in cativa pasi foarte simpli.

1. Inclina ghiveciul cu orhideea si scoate radacinile din vas, iar apoi curatat-le de compost.

2. Dezinfecteaza in alcool lamele unei foarfece de taiat via. Observa radacinile putrezite si elimina-le.

Orhideele sunt flori superbe, ideale pentru apartament. Ingrijeste-le in mod adecvat si te vor rasplati cum frumusetea lor deosebita! Daca nu stii cum, astazi te invatam.

1. Pozitionare. Orhideea se simte bine la lumina, dar nu in bataia directa a razelor de soare. Asadar, e bine sa cauti un loc la fereastra dinspre nord, sa zicem. Iti poti da seama, daca orhideei ii merge bine dupa colorit. Cand frunzele sunt de un verde aprins, floarea primeste prea multa lumina. Cand frunzele sunt galben-verzui, inseamna ca floarea sta prea mult la lumina puternica.

Daca nu ai posibilitatea de a-i oferi lumina naturala, nu e problema! Orhideea raspunde foarte bine si la lumina artificiala. Retine, insa, ca intr-un asemenea mediu are nevoie de o expunere de aproape 16 ore pe zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.