Plante daunatori

Lista articolelor despre plante daunatori pe AflaCum.ro

Articole despre plante daunatori

Citeste cele mai noi articole despre plante daunatori publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre plante daunatori, pe AflaCum.ro!

Gradina reprezinta oaza de verdeata si de sanatate pe care o ingrijesti cu placere si mult suflet. Din pacate, acolo unde se afla plantele bune, isi fac aparitia, intotdeauna, diversi daunatori, dar si multa buruiana. Pentru a tine lucrurile sub control poti utiliza diverse erbicide si insecticide. Tratamentele nu sunt , insa, intotdeauna, cele mai sanatoase. Pentru a reduce utilizarea de substante chimice, ai la indemana un truc simplu: cultivarea unor plante repelente.

7 plante repelente pentru diversi daunatori:

1. Menta prefera pamantul bine drenat, dar umed, tolereaza umbra si are nevoie de ingrijire minima. O iubim, in special, datorita parfumului sau puternic. In schimb, unele animale si insecte nu suporta acest miros puternic. Asadar, un atu pentru gradina ta! Repelent pentru: furnici, tantari, melci si soareci.

Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa, un element comun care poate face mult rau plantelor, indiferent de specie: daunatorii! Acestia pot afecta florile, frunzele si chiar radacina, ceea ce se va dovedi fatal pentru planta preferata! Din fericire, exista un truc simplu dar foarte eficient impotriva daunatorilor!

Reteta cu sare impotriva daunatorilor:

- presara o mana de sare Epson la radacina plantei afectate. Ai grija ca sarea nu ii atinga tulpina! Vorbim despre un tratament eficient, organis si ieftin!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.