Viespe

Lista articolelor despre viespe pe AflaCum.ro

Articole despre viespe

Citeste cele mai noi articole despre viespe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre viespe, pe AflaCum.ro!

Temperaturile incep sa creasca. Inevitabil, in curtea ta incepe zumzetul albinelor si viespelor in cautare de hrana. Daca prima, este un important polenizator, a doua are alt rol: de a consuma insectele precum afidele sau mustele. Nu refuza , de asemenea, nici ceva dulce, cu zahar sau chiar un senvis lasat de izbeliste. Pentru a evita intepaturile acestor insecte este bine sa fie curat in ograda.

Daca viespele tot isi fac cuib in curtea ta, verifica gradul de periculozitate(cat de des umbli prin acea zona, cate atractii culinare ai prin curte pentru aceste insecte),apoi ia masuri. Poti lasa cuibul in pace sau il poti indeparta. Iata cum:

- daca e mai mic – In cel mai rece moment al zile(dimineata devreme),imbraca-te cu haine lungi, pune-ti o masca pe fata, manusi si da cuibul jos! Viespele vor incerca sa te atace, dar se vor lasa pagubase, neavand zone de atac. In plus, fara cuib, curtea ta va deveni neatractiva pentru ele.

Albinele si viespele , ca de altfel toate insectele, isi fac simtita prezenta din plin in sezonul cald. In aceasta perioada, creste evident si riscul de a fi intepat. Aceste insecte nu ataca decat in momentul in care se simt amenintate. Albina lasa acul in piele, dupa intepatura, murind la scurt timp. In schimb, viespea nu pierde acul prin intepatura. Ambele au, insa, suficient venin in ac astfel incat sa creeze grave probleme de sanatate!

Cum sa actionezi daca ai fost intepat de albina/viespe:

Inlatura acul din piele. Daca te-a intepat o viespe, acul nu ramane in piele. Daca, in schimb, a facut-o o albina, acul va ramane in epiderma. Incearca sa scoti acul buclucas cu o penseta sau cu un orice alt obiect ascutit. Nu uita sa speli bine zona afectata inainte de a scoate acul. De asemenea, nu apasa pe partea vizibila a acului si nici nu strange pielea, deoarece vei introduce si mai mult venin in sange.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.