Vita vie

Lista articolelor despre vita vie pe AflaCum.ro

Articole despre vita vie

Citeste cele mai noi articole despre vita vie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vita vie, pe AflaCum.ro!

Taierea vitei de vie este esentiala pentru o recolta corespunzatoare. Nu e dificil, dar exista cateva reguli de urmat, astfel incat planta sa se dezvolte armonios si sa produca ciorchini mari si sanatosi.

Cand se taie vita de vie:

Vita de vie se tunde de doua ori pe an: la sfarsitul iernii, dupa inghet si vara, in timpul formarii fructelor. Acesta este si momentul in care vei adauga ingrasamant, pentru a fi sigur de o recolta abundenta.

Primavara se curata via. Asta inseamna, in principal, taierea sa care va stimula productia de struguri in anul respectiv. Din ramurile mai groase pe care le vei indeparta, o sa curga, picatura cu picatura, un lichid transparent cu gust dulce-salciu. Nu il lasa sa se iroseasca! E un adevarat intaritor pentru imunitate!

Cum aduni lacrimile vitei de vie

- taie coardele cu foarfeca de vie in diagonala (pentru a obtine o suprafata de scurgere cat mai mare) si fixeaza prin legare o sticluta curata in capatul taiat, pentru colectarea acesteia. Operatiunea se face primavara, cand via incepe sa inverzeasca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.