Zmeur

Lista articolelor despre zmeur pe AflaCum.ro

Articole despre zmeur

Citeste cele mai noi articole despre zmeur publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zmeur, pe AflaCum.ro!

Zmeurul trebuie taiat in mod regulat pentru a produce fructe multe si sanatoase. Tufa va creste rapid si armonios, daca tai zmeurul pe tot parcursul anului. Sigur ca exista niste reguli de taiere. Despre acestea, in cele ce urmeaza.

Vara zmeurul se taie in timpul plantarii rasadului: lastarii se scurteaza pana la lungimea de 50 cm. In continuare, tufa va fi taiata inca de cateva ori pe parcursul sezonului.

Cum se taie zmeurul pe timp de toamna:

Culturile de zmeura se infiinteaza, in general , toamna, in zone insorite. Zmeurul se adapteaza bine in gradina chiar si in spatii mici. Creste, cu predilectie, in zonele de deal si munte.

Zmeurul se simte bine intr-un climatul umed si racoros, precum in zonele cu paduri de foioase, idar are nevoie de un teren insorit. Excesul de umiditate, inghetul si vantul puternic ii afecteaza cresterea. Cultura se infiinteaza pe soluri usoare, fertile si bine drenate, solurile grele si argiloase nefiind recomandate, deoarece retin la suprafata o cantitate mare de apa.

Cum sa infiintezi o cultura de zmeura:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.