Cum se ingrijesc cactusii

Cum se ingrijesc cactusii

Cactusii sunt plante ornamentale, care necesita o ingrijire deosebita in ceea ce priveste lumina soarelui, apa si solul.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Cand apar primii spini, permiteti plantei sa respire. Semintele plantate vor germina in cateva saptamani si cactusii vor creste destul de incet, asadar spinii vor aparea in decurs de o luna. O data ce acestia sunt vizibili, lasati cactusul sa respire, indepartand folia transparenta de pe acesta in timpul zilei. Cu cat cactusul se dezvolta mai mult, cu atat puteti sa-l lasati descoperit mai mult timp, deoarece va fi suficient de dezvoltat si nu va avea nevoie de aceasta.

Schimbati ghiveciul, cand cactusul este suficient de dezvoltat. Deoarece cactusii cresc destul de lent, acestia ajung sa aiba marimea unei pietre mari, in aproximativ 6 luni, pana la un an, in functie de specie. Odata ce cactusul ajunge in acest stadiu, este timpul sa-l mutati intr-un alt ghiveci, pentru a se putea sa absoarba nutrientii necesari dezvoltarii.

Tineti cactusul la umbra, pentru a-si reveni in urma replantarii. Este bine de stiut ca odata cu dezvoltarea partii vizibile a cactusului se intind si radacinile acestuia si in timp un cactus trebuie sa fie replantat, de mai multe ori, in ghivece mai mari. Insa, deoarece procesul replantarii supune cactusii unui anumit stres, este foarte important sa-i permiteti cactusului sa-si revina, dupa fiecare replantare, intr-un loc ferit de lumina soarelui, umbrit partial, pana cand radacinile se prind din nou. Dupa aproximativ o luna, expuneti treptat cactusul luminii solare.

Nu udati cactusul in mod frecvent. Majoritatea cactusilor au nevoie de o cantitate mica de apa, odata ce prind radacini si sunt dezvoltati suficient. Cantitatea de apa difera in functie de specie, insa regula generala este sa lasati solul din ghiveci sa se usuce complet, inainte de a uda cactusul. In functie de temperatura, udati cactusul o data pe luna.

Fertilizati cactusul in timpul lunilor de crestere, primavara si vara. Cactusii necesita o cantitate mai mica de fertilizatori, decat plantele obisnuite, asadar aplicati o solutie o data pe luna, obtinuta din amestecul unor cantitati egale de apa si fertilizator, udand planta in mod normal.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii folosesc, in general, plantele de interior ca element decorativ. Putini stiu, insa, ca anumite plante au...
Sunt mai multe specii de cactus, insa una poate fi deosebita in ziua Nasterii Domnului. Ne referim...
Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de...