Cum sa cultivi legume cu capul in jos

Cum sa cultivi legume cu capul in jos

Cultivarea legumelor cu capul in jos este o tehnica destinata gradinarilor care doresc sa scape de grija diferitelor sarcini pe care le implica gradinaritul. De asemenea, aceasta metoda este benefica si pentru cei care locuiesc la bloc.

Avantajele cultivarii cu capul in jos:

1. Economisirea spatiului. Daca stai la bloc si vreai neaparat sa ai plante frumoase, aceasta tehnica te va ajuta sa le cresti pe balcon!

2. Evitarea sarcinilor obositoare. Sarcinile precum plivitul buruienilor si instalarea de elemente de suport pentru acele plante care se dezvolta in inlatime si au nevoie de ele nu vor mai fi necesare. Legumele cresc la nivelul capului, asa ca nu te vei mai apleca pentru a le supraveghea si ingriji

3. Dauntarii se imputineaza. Specialistii spun ca acest tip de gradinarit reduce si riscul intrarii in contact cu daunatorii si cu bolile ce-si au originea in sol, plantele dezvoltandu-se mult mai viguros.

Pasi:

- cele mai potrivite legume pentru acest tip de cultura sunt rosiile si castravetii, dar poti incerca sa cultivi si vinete, ardei grasi sau plante aromatice.

- ai nevoie de recipiente voluminoase( galeti) , pe care le vei gauri pe fund, cu un diametru de cel mult 5 cm(3 la ghivece).

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
Vegeta de casa cu legume uscate este o alternativa sanatoasa la adaosul universal pentru mancaruri pe care...
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...