Cum sa cumperi semintele potrivite pentru gradina ta

Cum sa cumperi semintele potrivite pentru gradina ta

Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de specialitate, ambalate in hartie(carton). Desi pare usor sa cumperi seminte pentru gradina ta, exista anumite lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca vei produce plante sanatoase.

1. Verifica perioada de valabilitate a semintelor. Nu cumpara seminte expirate, deoarece acestea ar putea fi deteriorate. In aceasta situatie, productia va fi afectata in procent covarsitor.

2. Cumpara cat ai nevoie. Fa un plan pentru gradina ta! Nu cumpara seminte decat daca stii ca ai unde sa le sadesti. Un surplus inseamna bani pierduti, deoarece semintele ramase nu mai sunt bune si anul urmator(in cele mai multe cazuri).

3. Nu cumpara pana nu incerci si variantele online. Inainte de a cumpara semintele potrivite, afla ce varietate exista in magazinul respectiv. Daca nu gasesti ce doresti, incearca si variante online. Exista multi producatori care vand seminte in acest regim. Nu uita sa verifici termenii si conditiile, pentru a te asigura ca poti intoarce la expeditor semintele putrede sau expirate.

- cele mai multe pepiniere produc doar seminte populare; in mediul online, vei gasi si soiuri mai putin raspandite;

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iubesti florile? iti place sa ai gradina plina de culoare si miresme pe tot parcursului anului? Atunci...
Florile tale sunt frumoase, dar firave, in general. Asa ca trebuie sa le oferi atentie tot timpul,...
Plantele de apartament sunt frumoase si usor de intretinut, insa pot fi foarte sensibile. Iata 9 probleme...