Cum sa cureti o ALEE VECHE din curte

Cum sa cureti o ALEE VECHE din curte

In curtea ta sunt alei vechi, pe care le vezi deteriorandu-se pe zi ce trece? Nu mai fi suparat! Le poti repara si apoi le poti pastra intacte! Exista o solutie simpla de mentinere a rezistentei materialelor.

Dupa ce ai finisat vechea ta alee, e cazul sa o intretii cu ajutorul unui aparat de spalat cu presiune! Care sunt avantajele?

1 Petele, care pun osul la distrugerea materialelor, vor fi curatate cu mai multa usurinta.

2. Consumul de apa va fi mai mic decat in cazul clasicului furtun de gradina.

3. Aparatul de spalat cu presiune poate fi folosit si pe alte suprafete (unelte, mobiler de gradina).

4. Un astfel de aparat nu costa de speriat: cel mai ieftin poate fi achizionat cu 270 lei din magazinele pentru casa si gradina.

Cum speli aleea cu ajutorul aparatului de spalat cu presiune?

1. Pregateste suprafata. Da la o parte orice obiect sau rest care te-ar putea impiedica sa speli (noroi, pietre, resturi vegetale). Daca aleea este marginita de pereti cu ferestre, ar fi bine sa le acoperi cu o panza de cort. De asemenea, ai grija sa observi in ce directie se va scurge apa, in functie de gradul de inclinare al aleii.

2. Degreseaza suprafata. Daca petele de murdarie sunt rezistente(nu cedeaza nici macar in fata ploilor torentiale), aplica un degresant si apoi foloseste aparatul. Unele aparate cu presiune sunt dotate din fabricatie cu un locas pentru rezervorul de detergent.

3. Pregateste aparatul de spalat cu presiune. E indicat sa urmezi instructiunile de folosire. In genere, trebuie sa conectezi aparatul la o sursa de apa, cu ajutorul unui furtun de gradina. Unele aparate sunt echipate, deja, cu propriul furtun, pistol de actionare, duza rotativa pentru eliminarea murdariei rezistente (prin modificarea nivelului de presiune a apei) si lance de pulverizare.

4. Spalarea suprafetei. E simplu, daca tii cont de urmatoarele sfaturi:

- suprafata nu este perfect dreapta, ci usor in panta? Vei incepe curatarea in partea superioara si vei continua in directia de scurgere a apei.

- in situatia in care aleea betonata sau pavata prezinta pete, aplica detergentul pe intreaga suprafata, nu doar in zonele afectate si lasa-l sa actioneze pentru un sfert de ora, inainte de a porni aparatul.

5. Sigilarea betonului. Dupa ce betonul s-a uscat, aplica un sigilant penetrant, care izoleaza materialul si te ajuta sa eviti deteriorarea si aparitia de pete noi. Acesta se aplica cu ajutorul unei role, nu afecteaza plantele din jur si nu creeaza suprafete alunecoase. Timpul de uscare - 24 ore.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mozaicul tomatelor, stiintific Tobacco mosaic virus in tomatoes - TMV, este o viroza (provocata de virusi) foarte...
Cartoful este una dintre cele mai populare plante din gradina gospodarului roman! Se cultiva pe suprafete mari,...
Un solar este foarte important, daca doresti sa obtii o recolta bogata si fara riscuri majore de...