Cum sa tii furnicile departe de plantele din gradina

Cum sa tii furnicile departe de plantele din gradina

Plantele din gradina sunt inconjurate de diversi daunatori. Unul dintre cei mai comuni este furnica. Desi nu pare periculoasa, aceasta insecta poate infesta planta si ii poate influenta negativ dezvoltarea. Iata cateva metode de a tine furnicile departe de plantele din gradina ta.

1. Menta si scortisoara. Mirosurile declansate de menta si de scortisoara sunt insuportabile pentru harnica furnica. Asadar, poti pune la baza plantei cateva pastile de guma de menta sau poti imprastia in jurul tulpinei niste scortisoara. Furnicile vor evita acea zona.

2. Amestecul atragator, dar ucigas. Combina o parte de zahar cu una de borax si imprastie amestecul in jurul tulpinei. Furnicile vor manca amestecul, dar, la scurt timp, vor muri din cauza boraxului. Un alt amestec ce omoara furnicile este cel dintre malai si zahar.

3. Capcana cu vaselina. Fa o gaura intr-o hartie si centreaz-o la baza plantei. Aplica vaselina pe marginile hartiei. Cand furnicile vor incerca sa urce pe tulpina se vor lipi si nu vor mai putea sa se deplaseze...

4. Distrugerea traseului. Furnicile au in cadrul grupului anumiti cercetasi responsabili cu cautarea noilor surse de hrana. Acestia marcheaza traseul, eliminand o substanta ce lasa un miros specific. Acest miros va fi recunoscut de grup care se va deplasa pe respectivul traseu. Cum sa dezorientezi furnicile? Distrugand mirosul despre care am scris mai sus. Inmoaie o carpa in putin inalbitor/amoniac si stropeste traseul furnicilor. Nu turna substanta direct pe sol, deoarece ai putea afecta si radacina plantei.

5. Plantele antifurnici. Sunt cateva plante care baga spaima in furnici. Acestea sunt: lamium amplexicaule(urzica moarta), geranium(muscata), usturoi, aster(ochiul boului), calendula(galbenele), crizantema sau menta. E bine sa ai astfel de plante in gradina, daca nu vrei sa ai probleme cu furnicutele.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Furnicile sunt creaturi uimitoare, harnice, ordonate si cu o organizare sociala extraordinara. Exploreaza foarte bine orice zona...
Furnicile pot aparea in casa cand te astepti mai putin, creand disconfort si chiar fobie. Daca mentii...
Prezenta insectelor in bucatarie este destul de neplacuta, deoarece acestea pot infesta mancarea si alimentele si pot...