Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii februarie

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii februarie

Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le pui in aplicare chiar si cand frigul domneste peste gospodaria ta. Februarie este, spre exemplu, luna curateniei in gradina!

In mod normal , in februarie, gerul se domoleste, iar pamantul se dezgheata usor-usor. Asta inseamna ca te poti apuca de curatenie in gradina: taierea crengilor de la copaci, strangerea si indepartarea frunzelor uscate, diverse plantari.

Gradinarit - activitati specifice lunii februarie

Pomii fructiferi si arbustii. Cum spuneam si mai sus, daca pamantul nu mai e inghetat, poti trece la tunderea pomilor fructiferi. E necesar sa faci asta cat pomii sunt in stare latenta. Mutarea arbustilor de foioase si a arborilor se face tot in aceast perioda, daca evident solul nu e inghetat. De asemenea, poti curata sau planta arbustii de coacaz si agrise. Atentie! Arbustii ce infloresc primavara nu trebuie tunsi. Altfel, nu te vei mai putea bucura de florile acestora.

Vita de vie. Tot in februarie poti tunde vita de vie, daca nu ai facut-o deja pana la sosirea iernii. Dupa taiere, sapa pamantul din jurul viei si aplica fertilizanti pentru a-i spori cresterea.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna, activitatile din gradina nu lipsesc, dar sunt mai putine. Tocmai de aceea in aceasta perioada e...
Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le...
Gradina nu trebuie neglijata nici in timpul sezonului rece! Sunt destul activitati pe care trebuie sa le...