Stiai ca glicerina e benefica in gradina? Iata in ce fel

Stiai ca glicerina e benefica in gradina? Iata in ce fel

Glicerina/glicerolul este un alcool trihidroxilic(contine 3 atomi de hidrogen si tot 3 de oxigen) folosit in multe domenii precum cosmetica, farmaceutica, industria alimentara etc. Putini stiu, insa, ca aceste lichid cu punct de fierbere la 290 grade Celsius se utilizeaza si in gradina.

Cum sa folosesti glicerina in gradina:

- ingrasamant foliar. Practic, glicerina va oferi nutrienti plantei. Trebuie doar sa amestecia 10 ml de glicerina cu 1 litru de apa si apoi sa pui amestecul intr-un recipient cu pulverizator. Aplica solutia pe frunzele plantelor.

- activator de compost. Glicerina contribuie la incalzirea gramezii de compost si la grabirea procesului de descompunere. De asemenea, glicerina mentine solul umed, un aspect foarte important pentru plante pe canicula. In plus, glicerina va stimula microorganismele din sol, fenomen important pentru buna dezvoltare a plantelor.

- conservant. Daca vrei sa prelungesti viata florilor din vaza, bazeaza-te pe glicerina. Adauga 10 ml din aceasta substanta in apa.

- stimulator pentru rasaduri. Glicerina ajuta la germinarea semintelor. Pune semintele intr0un amestec de apa si glicerina(10 ml la 1 litru de apa). Semintele se vor bucura de alcaloizi si uleiuri esentiale.

- stimulator de crestere. Glicerina ajuta la dezvoltarea radacinilor plantei. Amesteca 1 litru de apa cu 10 ml de glicerina. Pulverizeaza solutia pe plante.

Citeste si: Fertilizeaza plantele cu...peste! Iata care sunt avantajele

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iasomia este un mic arbust originar din India, cu ramuri lungi si verzi, cu flori albe placut...
Dudul este un copac din categoria foioaselor care creste rapid si produce fructe comestibile. Probabil cu totii...