Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

Crochetele de cascaval sunt un aperitiv la fel de gustos ca si buletele de cascaval.

Din gris se pot prepara si chiftele de gris care merg servite simple, ca aperitiv.

Aceasta reteta are la baza sosul alb ca orice tip de sufleu clasic la care se adauga spanac si branza.

Aceasta reteta se obtine din piureu de spanac si foi de clatite.

Un aperitiv ce poate fi servit inclusiv la micul dejun sau ca gustare la pachet (la scoala, la serviciu) sunt crochetele de gris.

O budinca picanta de spanac va fi un adevarat rasfat pentru papilele tale gustative.

Pentru aceasta reteta de pilaf, orezul este inlocuit cu gris.

Cartofii copti se asezoneaza cu unt sau margarina, in functie de preferinte.

O reteta de friganele cu aluat dospit este la fel de buna ca cea obtinuta din aluat de clatite.

Friganelele se prepara dintr-un aluat asemanator cu al clatitelor care este ceva mai gros.

Ingrediente:

Fiert sau la cuptor, spanacul constituie o importanta sursa de fier de care trebuie sa te folosesti.

Friganelele clasice de paine sunt foarte bune daca stii sa le prepari fara sa ia prea mult ulei.

Crochetele de carne sunt un aperitiv usor de preparat, care se pot servi inclusiv la o masa festiva, in loc de clasicele chiftelute.

Piureul de spanac se poate fierbe singur si mixa cu lapte si unt, sau se poate fierbe in zeama de carne pentru a fi mai gustos.

Un aperitiv simplu de preparat, ce poate fi servit inclusiv la micul dejun sunt chiflele umplute.

Pentru aceasta reteta se foloseste franzela de 1-2 zile.

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.

Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa.

Daca va plac chiftelele, incercati sa le preparati altfel decat dupa reteta clasica.