Afla cum trebuie hraniti puii de pisica?

Afla cum trebuie hraniti puii de pisica?

Puii de pisica nu sunt greu de hranit daca sunt intarcati, insa in caz contrar, trebuie luate masurari speciale, pentru a le pastra sanatatea, deoarece nu exista un singur tip de mancare, care sa fie potrivit tuturor puilor.

Pisoii au moduri diferite de hranire, insa exista niste reguli generale, care se aplica tuturor.

Hranirea unui pui de pisica intarcat:

- In cazul puilor de pisica intarcati, acestia trebuie hraniti cu orice fel de mancare uscata, din comert, speciala pentru pui. Mancarea trebuie inmuiata cu putina apa. Puii de pisica trebuie de asemenea sa bea apa proaspata. Mancarea uscata trebuie inmuiata pana puii implinesc varsta de 6 luni. Nu inmuiati mancarea cu lapte, deoarece acesta poate produce diaree in cazul pisoilor si nu este sanatos pentru acestia.

- Pentru a trece de la mancarea pentru pisoi la cea pentru adulti, trebuie sa amestecati cele doua tipuri, scazand, treptat, cantitatea de hrana pentru pui, pana ce ramane doar mancarea uscata pentru adulti.

Hranirea unui pui de pisica neintarcat:

- Hranirea unui pisoi neintarcat este un proces foarte diferit, fata de cel anterior. Acest lucru implica adeseori ingrijirea puilor nou nascuti, proprietarii preluand rolul mamei, in ingrijirea acestora. In primul rand trebuie sa duceti pisoii la veterinar, pentru a primi sfaturi mai detaliate. Este indicat sa folositi lapte praf pentru pisoi, daca acestia sunt neintarcati.

- Laptele praf trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru o hranire optima si pisoii ar trebui sa consume cantitatea adecvata varstei, inscrisa pe cutia de lapte praf. Este indicat sa cereti si parerea veterinarului, in acest sens. Puii de pisica trebuie hraniti o data la 2-3 ore, daca au mai putin de 3 saptamani. O data depasita aceasta varsta, hranirile vor fi mai rare, o data la 6-8 ore.

- Un pui de pisica poate fi intarcat, cu acordul veterinarului, cand are aproximativ 8 saptamani. Intarcarea poate dura pana la o saptamana sau chiar doua, dar o data ce pisoiul mananca hrana uscata inmuiata, veti stii ca greul a trecut si va puteti relaxa, privindu-l cum creste.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pisica ta gestanta mai are putin si va da nastere puisorilor? Este, cu siguranta, un moment incarcat...
Pisica ta gestanta mai are putin si va da nastere puisorilor? Este, cu siguranta, un moment incarcat...
Pisica ta gestanta mai are putin si va da nastere puisorilor? Este, cu siguranta, un moment incarcat...