Cum pot fi dresate pasarile sa stea pe degetul unei persoane

Cum pot fi dresate pasarile sa stea pe degetul unei persoane

Dresarea pasarilor pentru a sta pe degetul unei persoane este un proces ce presupune timp si rabdare, precum si construirea increderii pasarii in stapan si formarea unei legaturi intre cei doi.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Introduceti-va incet degetul in colivia pasarii. Acest lucru nu este dificil, deoarece ii curatati colivia si o hraniti zilnic.

Tineti degetul inauntru timp de 30 de secunde si apoi scoateti-l. Faceti aceasta in fiecare zi pana pasarea este calma si sta intr-un singur loc. Acest pas ajuta la formarea increderii in stapan si convinge pasarea ca nu va fi ranita. Puteti de asemenea sa-i dati pasarii mici gustari atunci cand va introduceti degetul in colivie.

Intindeti-va usor degetul aratator spre partea inferioara a pieptului pasarii, deasupra picioarelor. Probabil ca aceasta nu va pasi pe deget din prima. Daca pasarea nu a mai facut acest lucru va deveni agitata si se va trage inapoi. Asteptati 5 minute si incercati din nou.

Atingeti pieptul pasarii usor, in sus si in jos, spunandu-i „paseste” sau „sus”. Daca folositi o propozitie mai lunga nu veti putea convinge pasarea.

Daca pasarea nu se lasa convinsa, aplicati putina presiune pe pieptul acesteia, facand-o sa se dezechilibreze si sa paseasca pe deget. Daca faceti acest lucru de 3 ori si pasarea refuza, atunci repetati operatiunea a 2-a zi.

Repetati procedeul cu mana opusa, pana cand pasarea se obisnuieste sa stea pe deget.

Daca exersati suficient, pasarea va pasi pe deget si fara sa-i spuneti „sus”.

Nu va miscati atunci cand pasarea sta pe deget pentru prima oara. In timp puteti sa va miscati, cat mai natural, ca si cum nu ati avea pasarea pe deget, pentru a evita dezechilibrarea, caderea si ranirea pasarii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice caine intra intotdeauna in alerta atunci cand cineva nou ajunge in preajma sa. Totusi, uneori, incepe...
Pisica ta traieste la bloc sau intr-o locuinta fara acces la curte? Daca da, inseamna ca trebuie...
Pisica este o fiinta fascinanta si misterioasa, care se spune ca isi disciplineaza stapanul, oricat ar fi...