Cum pot fi dresate pasarile sa stea pe degetul unei persoane

Cum pot fi dresate pasarile sa stea pe degetul unei persoane

Dresarea pasarilor pentru a sta pe degetul unei persoane este un proces ce presupune timp si rabdare, precum si construirea increderii pasarii in stapan si formarea unei legaturi intre cei doi.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Introduceti-va incet degetul in colivia pasarii. Acest lucru nu este dificil, deoarece ii curatati colivia si o hraniti zilnic.

Tineti degetul inauntru timp de 30 de secunde si apoi scoateti-l. Faceti aceasta in fiecare zi pana pasarea este calma si sta intr-un singur loc. Acest pas ajuta la formarea increderii in stapan si convinge pasarea ca nu va fi ranita. Puteti de asemenea sa-i dati pasarii mici gustari atunci cand va introduceti degetul in colivie.

Intindeti-va usor degetul aratator spre partea inferioara a pieptului pasarii, deasupra picioarelor. Probabil ca aceasta nu va pasi pe deget din prima. Daca pasarea nu a mai facut acest lucru va deveni agitata si se va trage inapoi. Asteptati 5 minute si incercati din nou.

Atingeti pieptul pasarii usor, in sus si in jos, spunandu-i „paseste” sau „sus”. Daca folositi o propozitie mai lunga nu veti putea convinge pasarea.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Speram ca nu vei intalni niciodata un leu infometat, un rinocer nervos sau un crocodil in timp...
Cainele este cel mai bun prieten al omului. Stim, probabil, cei mai multi dintre noi, asta. Putini...
Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din...