Cum pot fi impiedicate pisicile sa-si marcheze teritoriul cand sunt in calduri?

Cum pot fi impiedicate pisicile sa-si marcheze teritoriul cand sunt in calduri?

Pisicile pot deprinde prostul obicei de a-si marca teritoriului, prin pulverizarea urinei, atunci cand sunt in calduri si isi cauta un partener sau o partenera.

Fenomenul este prezent la pisicile de ambele sexe, insa este mai frecvent in cazul motanilor.

Iata cum pot fi dezobisnuite pisicile de acest obicei:

Castrati pisica. Luati in calcul aceasta solutie, mai ales daca pisica obisnuieste sa pulverizeze in mod frecvent atunci cand este in calduri. Desi castrarea nu impiedica 100 % acest prost obicei, majoritatea pisicilor inceteaza sa mai faca acest lucru dupa ce au fost castrate.

Duceti pisica la un control medical. Cereti parerea unui veterinar, care poate determina daca pulverizarile indica anumite boli, precum infectia urinara sau alte afectiuni mai grave. Daca pisica nu este bolnava, cereti sfatul veterinarului in legatura cu ce masuri puteti lua pentru ca pisica sa-si schimbe prostul obicei.

Curatati tavita cu nisip. Igiena este foarte importanta pentru pisici, mai ales daca aveti mai multe. Pulverizarea urinei are scopul de marcare a teritoriului, deci pisicile pot intra in conflict. Mai mult daca tavita cu nisip este murdara, pisicile nu o vor mai folosi, si vor pulveriza in alta parte, dandu-va mult de lucru. Asadar este important sa va dresati pisica sa manance si sa bea dintr-un anumit loc si sa petreaca cat mai mult timp pe tavita cu nisip, pentru a impiedica evenimentele neplacute.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ca si restul animalelor de companie, pisicile se pot confrunta cu problema viermilor intestinali. Iata cum puteti...
Constipatia in cazul felinelor este o afectiune comuna, mai ales in randul pisicilor mai in varsta, insa...
Veterinarii prescriu pisicilor tratamente cu medicamentate pe cale orala in diferite cazuri. Este foarte important ca astfel...