Vrei sa adopti un bichon? Iata ce trebuie sa stii despre aceasta rasa

Vrei sa adopti un bichon? Iata ce trebuie sa stii despre aceasta rasa

Bichonul este unul dintre cei mai simpatici catei pe care ai putea sa-l ai vreodata. Mic, pufos si plin de viata, acest caine in miniatura iti va inveseli locuinta. Inainte de a adopta un bichon, insa, trebuie sa stii cat mai multe despre el, despre personalitatea sa. Astfel, conexiunea dintre voi va fi totala!

Traieste mult, daca este ingrijit cum trebuie. Bichonul are nevoie de atentia ta speciala. Nu il lasa prea mult pe afara si niciodata nesupravegheat. Daca ai grija de el cum trebuie, va trai si iti va bucura viata mai mult de 10 ani!

Puiul de bichon intampina, adesea, mari probleme de sanatate. Trebuie sa ai grija de bichon toata viata, dar mai ales cand e pui. Vaccineaza-l si fereste-l de expunerile exterioare. Contactul cu alti caini in perioada copilariei ii poate aduce o multime de boli.

Personalitatea bichonului. Se ataseaza de stapan, e dulce si iubitor. Pe langa afectiunea pe care ti-o va oferi, bichonul te va binedispune mereu cu energia sa iesita din comun. Un bichon apatic este, cel mai probabil, un bichon bolnav. Ii place sa fie in centrul atentiei, inconjurat de oameni.

Nu se teme de nimic. Ar putea parea o calitate pentru micul tau prieten, dar , in realitate, nu este. Curajul il poate determina sa intre des in bucluc – sa provoace caini din rase mai mari, sa se joace cu un sarpe etc. Tocmai pentru ca este neinfricat trebuie sa il monitorizezi tot timpul, mai ales cand esti cu el la plimbare!

Are nevoie de ingrijire speciala. Blana e foarte densa si necesita ingrijire frecventa. Spala bochinul macar la 2-3 saptamani(in sezonul cald) si de doua ori in sezonul rece. Periaza-l des. Vara tunde-l periuta.

Prieten cu copiii. Cum spuneam mai sus, bichonul adora oamenii, atentia lor. E atasat, in mod special, de copii. Dureaza un pic pana creeaza conexiunea cu cel mic, dar apoi vor fi preteni la catarama. Totusi, nu lasa niciodata cainele nesupravegheat in preajma unui copil.

Citeste si: De ce ajunge cainele sa arate ca stapanul? Oamenii de stiinta au gasit raspunsurile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...