Cum poti preveni imbolnavirea pestilor

Cum poti preveni imbolnavirea pestilor

Ai cumparat sau vrei sa cumperi pesti pentru acvariul tau? Iata cateva sfaturi care pot prevenii imbolnavirea acestora!

1. Inainte de a adauga primul pestisor, asigurati-va ca rezervorul are filtru bun. Acest lucru este crucial pentru sanatatea pestilor.

2. Monitorizati calitatea apei cu filtre de testare. Ai nevoie pentru a testa, in principal, pentru amoniac si nitriti – cele doua cauze principale de deces si de boli la pesti. Acestea ar trebui sa fie intotdeauna O. Nitratii si pH –ul sunt de asemenea, importanti si ar trebui sa ramana sub 20 iar pH-ul nu ar trebui sa fluctueze.

3. Sa se efectueze schimbarea apei in mod regulat. Pentru un rezervor obisnuit aprovizionat in mod normal, schimbarea a 20 – 25% din apa la fiecare doua saptamani este suficient, dar in rezervoare mai mici sau cu pesti multi este nevoie de schimbarea apei mai des. Acesta este esential pentru reducerea nitratilor si daca este cazul amoniacului si a nitritilor.

4. Inspectati vizual pestii in fiecare zi. Fereste-te de modificari fizice, cum ar fi:pete albe, aripioare rupte sau deteriorate, puf alb, leziuni rosii sau modificari fizice, cum ar fi tumori. Descoperirea precoce a bolii face tratamentul mai usor si face mai probabila supravietuirea pestisorilor.

Pagina 1/2
Etichete: pesti, avariu, boli, remedii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tantarii sunt niste insecte nesuferite, care pot raspandi anumite boli mortale, precum malaria sau febra galbena. Iata...
Increderea se castiga. Ai auzit des, probabil, aceasta expresie. E adevarat. La fel de real, insa, e...
Semnul astral sub care ne nastem influenteaza si comportamentul nostru in relatie. Mai exact, suntem sau nu...