Cum sa inveti un caine sa se tarasca

Cum sa inveti un caine sa se tarasca

Cainii sunt capabili sa invete multe comenzi, dresajul fiind un mod de apropiere intre ei si stapani. Iata cum puteti invata un caine sa se tarasca:

Pregatiti niste gustari, cu care sa va rasplatiti cainele atunci cand invata o anumita comanda, pentru a-i transmite un mesaj pozitiv cum ca acest comportament este unul bun, care trebuie repetat in viitor.

Faceti dresajul intr-un spatiu linistit, deoarece in caz contrar atentia cainelui va fi distrasa si nu se va putea concentra asupra dresajului, in mod corespunzator.

Nu fortati cainele sa faca ceva ce nu doreste, deoarece va fi stresat si nu va putea invata comenzile.

Puneti cainele in lesa in timpul dresajului, pentru a-i atrage atentia si pentru a-l tine sub control.

Invatati cainele sa se aseze pe burta, mai intai. Stati lang patruped si aratati-i ca aveti o gustare in mana. Coborati gustarea pana la nivelul solului si rostiti cuvantul „jos”. Astfel cainele va asocia comanda „jos” cu miscarea si gustarea.

Recompensati-va cainele cu o gustare daca efectueaza corect comanda. Acesta va asocia comportamentul cu gustarea si il va repeta.

Repetati comanda, pana cand cainele este capabil sa o asculte, fara a mai primi o recompensa.

O data ce cainele a invatat sa se aseze pe burta, puteti trece la pasul urmator.

Invatati cainele sa se tarasca pe burta, folosind aceeasi metoda de mai sus si anume aratati-i o gustare la nivelul solului si repetati cuvantul „taraste-te”. Cainele va incepe sa se tarasca pe sol, pentru a ajunge la recompensa. Dati-i gustarea imediat ce ajunge la ea, daca s-a tarat corect.

Mariti distanta, o data ce cainele incepe sa inteleaga si sa efectueze comanda de tarare. Continuati antrenamentul pana cand cainele raspunde la comanda, fara a mai astepta o recompensa si este capabil sa se tarasca mai multi metri.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

„Lasa” sau „Da-i drumul” este probabil cea mai comuna comanda, care poate fi invatata de catre caini...
Cand vine vorba de dresajul cainilor, adesea, cele mai simple actiuni produc cele mai bune rezultate. In...
Multe tari din lume reglementeaza anumite rase de caini. Fenomenul are loc din cauza potentialului pericol pe...