Cum sa scapi de purici. Metode naturale

Cum sa scapi de purici. Metode naturale

Ai observat purici in casa? I se intampla, din cand in cand, oricarui proprietar de animale de companie. Daca esti impotriva substantelor chimice folosite pentru uciderea puricilor, afla ca exista metode naturale de combatere a acestor insecte. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Cum sa scapi de purici. Trateaza animalele de companie:

1. Fa animalului de companie o baie naturala antipurici. Poti sa duci animalul la veterinar pentru a-i face o baie chimica sau poti incerca sa-l speli acasa. Ai la indemana baia de rozmarin. Toarna apa peste 2 cani si jumatate de crengute proaspete de rozmarin. Fierbe amestecul timp de jumatate de ora. Adauga apa de rozmarin in 3,5 litri de apa calda. Cat apa este calduta(nu fierbinte), toarn-o incet pe blana animalului de companie. Apoi, la cateva minute distanta, spala-l cum o faci in mod normal, cu apa si sapun.

2. Foloseste un pieptene antiurici, dupa baie. Baia omoara puricii maturi, insa unii scapa. Ouale, de asemenea, nu au toate de suferit. Periaza , asadar, blana animalului cu un pieptene antipurici pentru a indeparta orice urma de purice!

3. Trateaza animalul de companie cu o solutie naturala antipurici. Puricii sunt respinsi de cateva arome si uleiuri naturale pe care le poti aplica direct pe blana cainelui. Pisicile, pe de alta parte, pot suferi de pe urma acestor uleiuri. Nu aplica, asadar, un ulei natural pe pisica fara recomandarea unui veterinar! Iata 2 optiuni pentru tratarea animalului de companie:

- ulei esential de lavanda. Freaca putin ulei pe gatul si pe spatele cainelui. Se spune ca acest ulei ucide si respinge puricii;

- ulei de eucalipt. Intr-un pulverizator, ameste o cana de apa si 5 picaturi de ulei. Apluca solutia pe blana cainelui. Nu utiliza acest tratament la pisici!

4. Repeta tratamentul, pana cand puricii dispar. E foarte posibil sa repeti de cateva ori baia, pieptanarea si aplicarea de ulei pe blana. Fa-o atunci cand animalul da semne ca s-ar fi reinfestat( se va scarpina mult). Un tratament natural complet pe saptamana este indicat!

Cum sa scapi de purici. Curatarea casei:

1. Spala asternutul animalului de companie in apa fierbinte. Culcusul cainelui/pisicii trebuie spalat, daca ai descoperit purici! Doar asa vei ucide insectele, inclusiv ouale de purici. Spala, de asemenea, alte articole pe care animalul companie le-a atins, cum ar fi jucariile, pernele etc.

2. Spala cearsafurile si alte lenjerii. Puricii migreaza din zona in care sta animalul. Asa ca e posibil sa fie inclusiv prin asternuturile tale. Baga la masina de spalat orice articol ce ar fi putut fi infestat.

3. Aspira covorul si mobilierul tapitat. Da bine cu aspiratorul pe toata suprafata covorului. De asemenea, aspira canapeaua, scaunele tapitate si alte covorase. Utilizeaza atasamentul pentru furtun pentru a aspira si fisurile din plinte. S-a dovedit ca aspirarea ucide puricii. Atat puricii adulti, cat si ouale lor ajung in aspirator. Dupa aspirare, arunca sacul! In caz contrar, ouale de purici vor ecloza si vor iesi din vid, reinfestand casa.

4. Trateaza covorul cu bicarbonat de sodiu. Acopera intreg covorul cu un strat de bicarbonat de sodiu. Lasa bicarbonatul de sodiu sa actioneze cel putin 4 ore sau peste noapte, apoi aspira-l. Bicarbonatul de sodiu omoara ouale de purici. Poti folosi borax sau chiar sare in loc de bicarbonat de sodiu. Ambele sunt eficiente impotriva puricilor. Nu uita sa aspiri bine covorul dupa tratament.

5. Presarati pamant de diatomee(diatomit) in zonele infestate. Aceasta pulbere complet naturala ucide puricii adulti (si alte insecte) strapungandu-le exoscheletele. Poarta o masca in timp ce presari diatomit in zonele cu purici adulti. Lasa pulberea sa actioneze timp de 24 de ore, apoi aspira.

6. Utilizeaza un dezumidificator. Umiditatea favorizeaza inmultirea puricilor. Folosind dezumidificatoare, vei usca aerul, iar puricii nu vor mai avea un mediu atat de propice. De asemenea, poti porni ventilatoare, aer conditionat sau incalzitoare, in functie de sezon.

7. Mentine gazonul scurt. Daca ai purici in casa, mai mult ca sigur exista si in curte. Acestia prospera in iarba inalta, care ii fereste de soarele fierbinte si le ofera umiditatea de care au nevoie. Prin expunere lunga la soare, puricii mor. Asadar, tunde gazonul/iarba in mod frecvent.

8. Foloseste borat de sodiu(borax). Imprastie boraxul in zonele infestate, exact cum ai face cu orice deodorizant pentru covoare. Lasa-l sa actioneze timp de 24 de ore, apoi aspira bine. Aceasta metoda distruge puricii in doar cateva zile.

Cum sa scapi de purici. Metode repelente:

1. Ofera animalului de companie otet de mere. Pune o lingurita de otet in vasul cu apa al animalului. Otetul este un agent natural de respingere a puricilor . Acesta este un tratament sigur atat pentru caini, cat si pentru pisici.

2. Pune aschii de cedru in jurul casei. Mirosul de cedru este un alt repelent natural impotriva puricilor. Plasarea unor aschii de cedru langa asternutul animalului de companie, afara, in patul de flori sau in alte zone ale curtii este o metoda excelenta de a tine puricii departe. In Romania, cedrul se creste in scop decorativ. Il gasesti, de obicei, in magazinele pentru casa si gradina

3. Pulverizeaza ulei de eucalipt prin casa. Daca ai o pisica, nu folosi aceasta metoda, deoarece pisicile sunt sensibile la eucalipt. Daca ai caine, in schimb, poti pulveriza colturile casei, covorul, sertarele si asternutul cainelui cu un amestec de ulei de eucalipt si apa.

4. Da cu aspiratorul des. Animalul tau de companie va aduce, cel mai probabil, cativa purici in casa. Asta nu inseamna infestare, insa! Daca aspiri in mod regulat, puricii vor muri inainte de a depune oua.

Citeste si: Cum sa aperi animalul de companie de purici. Aceste metode nu dau gres

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista peste 2.000 specii de purici pe intreg Mapamondul, ceea ce reprezinta o adevarata problema pentru animalele...
Piscaturilde de purici pot fi foarte deranjante, deoarece cauzeaza mancarimi si o senzatie de disconfort. Exista, insa,...
Ai incercat pana acum metodele conventionale pentru indepartarea puricilor sau a capuselor si niciuna nu a avut...