Fatarea la iepuri. Cum sa ai grija de iepuroaica si de pui

Fatarea la iepuri. Cum sa ai grija de iepuroaica si de pui

Stai la curte si te gandesti sa cresti iepuri? Trebuie sa stii ca nu sunt chiar usor de intretinut. Un moment important este fatarea la iepuroaice. In articolul ce urmeaza iti prezentam tot ceea ce trebuie sa stii despre fatare si perioada imediat urmatoare acesteia.

Cum sa verifici gestatia.

- verificarea se face la 7-14 zile dupa imperechere.

- introdu iepuroaica in cusca cu iepurele-mascul, iar daca nu se mai imperecheaza, atunci este semn ca e deja gestanta. Metoda prezinta, insa, anumite riscuri, deoarece unele femele pot accepta si a doua imperechere, avand uterul in forma de Y si o posibila prima gestatie intr-un corn. A doua s-ar produce in al doilea corn si ar conduce la probleme de fatare si pui nascuti prematur.

- a doua metoda( la 14 zile distanta de imprechere) presupune palparea atenta a abdomenului. Daca simti mici formatiuni ca niste boabe de strugure, atunci este semn ca iepuroaica este gestanta si aceia sunt viitorii pui.

Cum sa ingrijesti iepuroaica gestanta.

- pentru a fata pui sanatosi, iepuroaica are nevoie de conditii optime: apa proaspata, asternut curat si uscat, un adapost bine ventilat, nutreturi de cea mai buna calitate, ratii nutritive complete. Gestati dureaza o luna.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca esti deja fermier sau vrei sa devii unul si te-ai gandit sa cresti ovine, afla ca...
Sa dresezi un caine sa isi faca nevoile unde trebuie poate fi destul de dificil cand locuiesti...
Intepatura de albina poate fi letala. Persoanele alergice sunt expuse, putand sa sufere soc anafilactic, daca, dupa...