Cum sa ai grija de un pui de Rottweiler (I)

Cum sa ai grija de un pui de Rottweiler (I)

Rottweilerii sunt caini foarte inteligenti, curajosi si iubitori, insotitori de nadejde pentru oameni. Daca se dezvolta corespunzator, un Rottweiler poate deveni un prieten loial. Acest caine are nevoie de o crestere aparte si nu e potrivit pentru cei care nu au mai avut caini.

Cu o pregatire adecvata, puiul tau de Rottweiler va creste frumos: se va simti fericit si sigur.

ALEGEREA UNUI PUI DE ROTTWEILER

1. Constientizeaza alegerea. Deoarece exista multe diferente intre rasele de caini, este important sa stii daca un Rottweiler este potrivit pentru tine. Aceasta rasa are trasaturi distincte. Daca intelegi bine un Rottweiler, ia-l. Daca nu, axeaza-te pe alta rasa.

Trebuie sa stii ca acest caine este de talie mare, ajungand sa cantareasca la maturitate aproape 50 kilograme. E loial stapanulu si destul de reticent, in prima faza, in prezenta strainilor.

Rottweilerii au nevoie de un stapan atent si eficient. Daca nu il poti determina sa te asculte, cainele devine periculos. Trebuie sa cunosti foarte bine psihologia acestui caine. Pentru a afla mai multe despre Rottweiler, intreaba in petshop-uri, in adaposturi si discuta cu alti propietari de Rottweileri.

2. Alege un crescator priceput. Deoarece exista multi crescatori de rottweiler, va trebui sa fii atent la selectarea unui crescator de calitate. Cauta un crescator care a ingrijit bine cainele: analize si vaccinuri. Pentru a fi sigur de ceea ce primesti, verifica atat conformatia corpului cat si abilitatile cainelui(Schutzhund-dresaj), deoarece acestea arata daca puii se comporta precum niste Rottweileri.

Intereseaza-te la un crescator despre socializarea timpurie cu mama si cu fratiorii sai. Sunt esentiale socializarea si interactiunea cu alte persoane, mersul in alte locuri si diverse zgomote inainte de a-l aduce acasa, deoarece aceste experiente timpurii il vor ajuta sa fie increzator.

3. Alege catelusul. Ia decizia cu rabdare. In primul rand, trebuie ca atat mama cat si puiul sa fie sanatosi. Apoi, urmareste-i personalitatea catelului. Nu doresti un Rottweiler timid (ar putea deveni un caine inspaimantator) si nici unul prea agresiv. Cauta un exemplar, care se joaca alaturi de fratiorii sai.

4. Ia catelul vaccinat si deparazitat(intern, extern). Primul vaccin se face la 6 saptamani. Dupa asta, poti scoate catelul in lume sa socializeze cu alti catei. Nu uita: cainele trebuie vaccinat la un an si deparazitat la 3-4 luni(maximum 6 luni).
Rottweilerii sunt predispusi la parvorviroza, boala crunta care, de obicei, nu iarta. Asa ca fa-i vaccinul si tine-l in carantina 3 saptamani. De asemenea, fa-i vaccinul antirabic. Cele mai multe vaccinuri impotriva rabiei sunt incepute la varsta de 12 saptamani.

Citeste si: Cum se trateaza constipatia la caini

5. Ia in considerare microciparea si sterilizarea catelului. La cerere, medicul veterinar poate introduce un microcip sub pielea cainelui. Acest lucru te poate ajuta sa gasesti patrupedul in caz ca se pierde. De asemenea, trebuie sa-i pui o zgarda de identificare. Aceasta va include informatiile de contact ale catelului.

Sterilizarea femelei poate reduce stresul si disconfortul cu care se confrunta aceasta in mod obisnuit atunci cand este in calduri, elimina riscul de cancer mamar si uterin si previne diverse leziuni.

Sterilizarea masculului reduce sansele ca acesta sa hoinareasca(in cautarea femelelor fertile), reduce pericolul potentialelor lupte si reduce sansele de a se imbolnavi de cancer testicular.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rottweilerii sunt caini foarte inteligenti, curajosi si iubitori, insotitori de nadejde pentru oameni. Daca se dezvolta corespunzator,...
Rottweilerii sunt caini foarte inteligenti, curajosi si iubitori, insotitori de nadejde pentru oameni. Daca se dezvolta corespunzator,...
Multe tari din lume reglementeaza anumite rase de caini. Fenomenul are loc din cauza potentialului pericol pe...