Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.
Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.
Aceasta reteta cu malai seamana foarte mult cu o budinca, iar pentru coacere se poate folosi o tava de yena sau chiar una de cozonac.
Ingrediente:
- 400 grame branza de vaci,
- 4 oua,
- 4 linguri de malai,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de smantana,
- o lingura de unt,
- o ceasca smantana pentru servit.
Mod de preparare:
Se freaca intr-un castron branza de vaci pana devine ca o crema.
Se pun pe rand ouale, malaiul, faina, smantana, untul.
Se pune sare. Se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa cu unt sau asternuta cu foi de varza.
Se coace la cuptor la foc potrivit.
Se taie in bucati si se serveste fierbinte cu smantana proaspata.
Alivanca nu trebuie lasata sa astepte deoarece se mareste stand.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.