Afla ce este alivanca si cum se prepara

Afla ce este alivanca si cum se prepara

Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.

Aceasta reteta cu malai seamana foarte mult cu o budinca, iar pentru coacere se poate folosi o tava de yena sau chiar una de cozonac.

Ingrediente:

- 400 grame branza de vaci,
- 4 oua,
- 4 linguri de malai,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de smantana,
- o lingura de unt,
- o ceasca smantana pentru servit.

Mod de preparare:

1

Se freaca intr-un castron branza de vaci pana devine ca o crema. 

2

Se pun pe rand ouale, malaiul, faina, smantana, untul.

3

Se pune sare. Se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa cu unt sau asternuta cu foi de varza.

4

Se coace la cuptor la foc potrivit.

5

Se taie in bucati si se serveste fierbinte cu smantana proaspata.

6

Alivanca nu trebuie lasata sa astepte deoarece se mareste stand.

Etichete: alivanca, reteta, malai, smantana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta apetisanta pentru masa de Paste este pasca cremoasa cu smantana. Aceasta pasca se umple cu...
Aceasta reteta cu praz are o consistenta cremoasa, prazul asezonandu-se cu smantana, lapte, unt si branza: Ingrediente: ...
Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii...