Afla cum se face aluatul de friganele

Afla cum se face aluatul de friganele

Aluatul de friganele se foloseste la prepararea diverselor aperitive la tigaie.

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 200 grame faina,
- 2 linguri de ulei,
- 3 dl apa calda,
- 2 albusuri,
- drojdie cat o aluna,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta.

2

Se face loc la mijloc, se adauga uleiul, un varf de lingurita de sare, apa calda (nu fierbinte) si o bucatica de drojdie de bere cat o aluna.

3

Se freaca drojdia cu putina apa, apoi se amesteca totul la un loc, astfel incat sa se obtina un aluat subtire ca o smantana (cantitatea de apa depinde de calitatea fainii, uneori fiind mai mare, alteori mai mica decat 3 dl).

4

Aluatul nu trebuie amestecat prea mult. Se aduna in castron, se acopera cu o farfurie si se lasa sa creasca la cald.

5

Inainte de a-l intrebuinta, se adauga doua albusuri spuma.

Mod de servire:

Acest aluat serveste la prajit peste, branza, mere etc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Friganelele se prepara dintr-un aluat asemanator cu al clatitelor care este ceva mai gros.Ingrediente: - un ou,...
Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii,...
Mazarea verde este o reteta cu legume usor de preparat care poate fi consumata ca atare sau...