Afla cum se face mamaliga prajita

Afla cum se face mamaliga prajita

Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun.

Ingrediente:

- 500 g malai,
- 1 ½ l apa,
- o Iingurita de sare.

Mod de preparare:

1

Se pune ceaunul cu apa la fiert.

2

Separat se pregateste malaiul proaspat cernut.

3

Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai.

4

Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul.

5

Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora.

6

Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.

7

Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu.

8

La sfarsit se tine facaletul drept in mamaliga si se freaca repede intre palme. Apoi se scoate.

9

Daca iese curat, Inseamna ca mamaliga este fiarta. Daca se lipeste mamaliga de el, se mai lasa sa fiarba. Se moaie in apa o lingura de lemn si se aduna mamaliga, paturind-o dinspre margini. Se mai lasa cateva clipe pe masina pentru a se rascoace la fund si pentru a se rasturna usor.

10

Se apuca bine ceaunul de urechi cu o carpa, se scutura de cateva ori in laturi si se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn, pregatit la indemana.

11

Se lasa pana a doua zi si se taie felii de un deget de groase si de marime potrivita.

12

Se prajesc in ulei fierbinte.

Mod de servire:

Se servesc cu fasole sau cu mazare batuta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul. Mamaliga cu lapte preparata la...
Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta, dar se obtine din aceleasi ingrediente. Ingrediente: - 500...
Fie ca o consumi cu branza, unt si ochiuri, fie ca preferi sa o asezonezi cu sarmale...