Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun.
Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun.
Ingrediente:
- 500 g malai,
- 1 ½ l apa,
- o Iingurita de sare.
Mod de preparare:
Se pune ceaunul cu apa la fiert.
Separat se pregateste malaiul proaspat cernut.
Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai.
Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul.
Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora.
Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu.
La sfarsit se tine facaletul drept in mamaliga si se freaca repede intre palme. Apoi se scoate.
Daca iese curat, Inseamna ca mamaliga este fiarta. Daca se lipeste mamaliga de el, se mai lasa sa fiarba. Se moaie in apa o lingura de lemn si se aduna mamaliga, paturind-o dinspre margini. Se mai lasa cateva clipe pe masina pentru a se rascoace la fund si pentru a se rasturna usor.
Se apuca bine ceaunul de urechi cu o carpa, se scutura de cateva ori in laturi si se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn, pregatit la indemana.
Se lasa pana a doua zi si se taie felii de un deget de groase si de marime potrivita.
Se prajesc in ulei fierbinte.
Mod de servire:
Se servesc cu fasole sau cu mazare batuta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.