Afla cum se face toba de casa

Afla cum se face toba de casa

Toba de casa este ca o piftie preparata din cap de porc, urechi de porc, sorici si organe in combinatie cu condimente.

Ingrediente:

- un cap de porc
- 2 urechi
- limba
- inima
- rinichi
- o fasie mai mare de sorici
- 2-3 foi dafin
- sare
- stomac de porc

Mod de preparare:

1

Se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, falcile si bucatile grase de la cap, urechile bine curatite, bucati de sorici, limba, inima, rinichiul, impreuna cu 2 - 3 foi de dafin si putina sare.

2

Se fierb numai pe jumatate. Dupa ce s-au racorit, se taie toate in feliute lungi si subtiri, iar limba si rinichii In bucati ceva mai mari.

3

Se amesteca intr-un vas, turnand si cateva cesti din zeama in care au fiert.

4

Se adauga sare, piper pisat, enibahar, coriandru, potrivindu-le dupa gust.

5

Dinainte se pregateste stomacul porcului, bine curatit si spalat inauntru; se umple, asezand bucatile mai mari in lungul tobei, spre a obtine felii frumoase, cand se taie.

6

Se coase la capete si se fierbe in clocote mici, circa trei sferturi de ora, in zeama care a ramas de la inceput.

Cand toba este fiarta, se pune pe un fund, cu un teasc usor deasupra si se tine pana se racoreste complet.

Optional, se poate da apoi cateva ore la fum.

Etichete: toba casa, limba, sorici, toba

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca la toba de casa, numai ca se adauga si...
Gusa sau barbia dubla se formeaza din cauza mostenirii genetice, a imbatranirii si a cresterii in greutate....
Limba este un organ pe care il folosim constant, dar caruia nu-i acordam prea multa atentie. Folosim...