Cum sa prepari grisine cu branza?

Cum sa prepari grisine cu branza?

Alimentele pe baza de branza sunt greu de ignorat, mai ales in cazul celor de marimea unui deget. Copiii si adultii tineri la inima iubesc aceste alimente.

Grisinele cu branza sunt perfecte pe post de snacks-uri, sunt usor de facut si totodata reprezinta un mod practic pentru a-ti invata copiii sa gateasca.

Ingrediente necesare:

Prepara ingredientele ca sa faci grisinele cu branza. Ai nevoie de:

- 4 cani de faina;

- 1 lingura de drojdie(uscare rapida sau crestere rapida);

- 1 lingura de sare;

- 1 1/2 cani de apa;

-1/4 ceasca de ulei de masline.

Obtinerea topping-ului de branza

Prepara de asemenea ingredientele necesare pentru topping-urile de branza. Acesteea sunt:

- 2 cani de branza cheddar maruntita sau mozzarella;

- oregano;

- 1 ceasca de parmezan proaspat ras;

- 2 linguri de patrunjel uscat(maruntit sau tocat fin);

- 2 linguri de pudra de usturoi;

- 1/4 cana de ulei de masline.

Mod de preparare:

1

Prepara mai intai drojdia. Dizolvati drojdia bine in apa calduta.

2

Adauga ingredientele uscate pentru paine intr-un bol. Se amesteca toate uniform. Se adauga uleiul, drojdia si apa la amestec. Foloseste o lingura de lemn si amesteca bine pana ingredientele lichide sunt distribuite in mod egal.

3

Framanta aluatul timp de 10 minute sau pana ce nu mai este lipicios pe maini. Pune iar aluatul in bol si acopera-l cu un prosop. Pune vasul acoperit intr-un loc uscat si cald. Acest lucru va incuraja mai bine procesul de crestere. Lasa-l acolo pentru o ora sau doua.

4

Modeleaza aluatul in forma de grisine. In primul rand, pregateste tava pentru cuptor punand pe ea hartie de copt. Pune ulei  cu ajutorul unei pensule pentru gatit. Ia aproximativ o lingura de aluat si rostogoleste-l in cerc. Apoi, rostogoleste-l iar intre maini pentru a-l face lung precum un bat. Pune grisina obtinuta pe foaia de copt. Fa acest lucru iar si iar pana cand tot aluatul este folosit. Grisinele ar trebui sa fie la distanta de un centimetru una de cealalta deoarece se extind cat stau in cuptor.

5

Preincalzeste cuptorul la 300 grade F pentru aproximativ 10 minute. In timp ce astepti, unge aluatul cu ulei de masline. Presara parmezan, mozzarella, oregano si pudra de usturoi. Pune aluatul in cuptor dupa ce a fost pre-incalzit. Tine grisinele intre 6 si 8 minute sau pana cand sunt maronii.

6

Lasa-le sa se raceasca inainte de servire. Poti face un sos in timp ce astepti, de exemplu Marinara. Un sos cremos ar fi minunat, de asemenea.

Sfat:

In loc de a face bastoane, poti de asemenea sa modelezi aluatul in diferite moduri, atata timp cat aceste forme nu sunt prea voluminoase. Altii vor rula pur si simplu aluatul, il vor felia in bucati si il vor coace asa. Este distractiv daca le faci in acest fel pentru ca odata ce painea este gatita, poti rasuciti betele pentru a le separa. Incearca topping-uri diferite, cum ar fi rozmarinul si frunzele de busuioc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii,...
Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Cozonacul este unul dintre ingredientele nelipsite de pe masa de Craciun! Astfel, pentru a va asigura ca...