Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Gnocchi sunt niste galusti mai mici din cartofi care sunt renumite in bucataria italiana de foarte multa vreme.
Gnocchi sunt niste galusti mai mici din cartofi care sunt renumite in bucataria italiana de foarte multa vreme.
Fiind delicioase si interesante la aspect, gnocchi sunt folosite astazi in fel si fel de combinatii: cu spanac, cu ciuperci, cu rosii sau cu pesto.
Ingrediente necesare pentru 2-3 portii
- 1 kg de cartofi
- 1 ou
- 300 g de faina
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai intai se spala cartofii si se pun la fiert in coaja.
Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se zdrobesc cu presa cat sunt inca calzi.
Dupa pasarea cartofilor, se adauga putina sare si putin piper.
Se pune oul intreg si se amesteca repede, iar apoi se adauga 2 maini de faina si se amesteca pana se incorporeaza bine.
Se ia apoi compozitia si se pune pe un fund de lemn, iar deasupra se toarna restul de faina.
Se framanta pana devine un aluat omogen.
Pe o folie, se imprastie putina faina si din aluat se ruleaza niste baghete nu foarte groase, de aprox. 3-4 cm, care, la randul lor se taie bucati mici de cca 2 cm.
Bucatile se aseaza pe o tava astfel incat sa nu se lipeasca unele de altele.
Se ia o oala de apa si se pune la fiert.
Cand apa fierbe se pun bucatile in apa fiarta si se amesteca putin.
Cand bucatile se ridica la suprafata, e semn ca sunt gata si pot fi scoase cu o paleta pe o farfurie, deasupra se pune sos de rosii si branza razuita.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.