Cum se prepara gnocchi?

Cum se prepara gnocchi?

Gnocchi sunt niste galusti mai mici din cartofi care sunt renumite in bucataria italiana de foarte multa vreme.

Fiind delicioase si interesante la aspect, gnocchi sunt folosite astazi in fel si fel de combinatii: cu spanac, cu ciuperci, cu rosii sau cu pesto.

Ingrediente necesare pentru 2-3 portii

-    1 kg de cartofi

-    1 ou

-    300 g de faina

-    sare

-    piper

Mod de preparare

1

Mai intai se spala cartofii si se pun la fiert in coaja.

2

Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se zdrobesc cu presa cat sunt inca calzi.

3

Dupa pasarea cartofilor, se adauga  putina sare si putin piper.

4

Se pune oul intreg si se amesteca repede, iar apoi se adauga 2 maini de faina si se amesteca pana se incorporeaza bine.

5

Se ia apoi compozitia si se pune pe un fund de lemn, iar deasupra se toarna restul de faina.

6

Se framanta pana devine un aluat omogen.

7

Pe o folie, se imprastie putina faina si din aluat se ruleaza niste baghete nu foarte groase, de aprox. 3-4 cm, care, la randul lor se taie bucati mici de cca 2 cm.

8

Bucatile se aseaza pe o tava astfel incat sa nu se lipeasca unele de altele.

9

Se ia o oala de apa si se pune la fiert.

10

Cand apa fierbe se pun bucatile in apa fiarta si se amesteca putin.

11

Cand bucatile se ridica la suprafata, e semn ca sunt gata si pot fi scoase cu o paleta pe o farfurie, deasupra  se pune sos de rosii si branza razuita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...