Reteta: Placintele cu carne

Reteta: Placintele cu carne

In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.

Pentru aceasta reteta se poate folosi aluat de casa ori foietaj din comert.

Ingrediente:

- un pahar caimac,
- un pahar faina,
- sare,
- o lingurita de unt.

Pentru umplutura:

- 250 grame carne,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- un ou,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de faina si putina sare.

2

Se intinde in lung, se unge cu o pana cu unt topit si se impatureste in trei.

3

Se acopera cu un servet si se lasa 10 minute sa se odihneasca la rece.

4

Se intinde foaia ceva mai groasa ca pentru taitei si se taie in dreptunghiuri de 6 pe 12 cm.

5

Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt.

6

Se toarna cate putina apa ca sa nu se usuce carnea prea tare.

7

Se da la o parte, se amesteca cu un ou si dupa ce s-a racorit.

8

Se pune cate o movilita pe jumatatea fiecarei bucati de aluat, se indoaie cealalta jumatate deasupra, astfel incat sa formeze patrate.

9

Se strang marginile intre degete ca sa se lipeasca.

10

Se ung cu ou batut si se asaza pe o tava.

11

Se coc in cuptor, la foc iute.

Mod de servire:

Placintelele cu carne se servesc pe un platou calde sau reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...