Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.
In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.
Pentru aceasta reteta se poate folosi aluat de casa ori foietaj din comert.
Ingrediente:
- un pahar caimac,
- un pahar faina,
- sare,
- o lingurita de unt.
Pentru umplutura:
- 250 grame carne,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- un ou,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de faina si putina sare.
Se intinde in lung, se unge cu o pana cu unt topit si se impatureste in trei.
Se acopera cu un servet si se lasa 10 minute sa se odihneasca la rece.
Se intinde foaia ceva mai groasa ca pentru taitei si se taie in dreptunghiuri de 6 pe 12 cm.
Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt.
Se toarna cate putina apa ca sa nu se usuce carnea prea tare.
Se da la o parte, se amesteca cu un ou si dupa ce s-a racorit.
Se pune cate o movilita pe jumatatea fiecarei bucati de aluat, se indoaie cealalta jumatate deasupra, astfel incat sa formeze patrate.
Se strang marginile intre degete ca sa se lipeasca.
Se ung cu ou batut si se asaza pe o tava.
Se coc in cuptor, la foc iute.
Mod de servire:
Placintelele cu carne se servesc pe un platou calde sau reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.