Cum puteti invata lucrurile de baza, legate de sistemele stereo cu cabluri?

Cum puteti invata lucrurile de baza, legate de sistemele stereo cu cabluri?

Pentru a crea un spatiu de divertisment acasa, aveti nevoie de un sistem stereo, care va intregi ansamblul format din TV si DVD sau sistemul computerizat.

Insa majoritatea oamenilor intampina dificultati atunci cand trebuie sa monteze firele unui sistem stereo, din cauza complexitatii modelelor de noua generatie.

Iata cum puteti invata lucruri de baza, legate de sistemele stereo cu cabluri:

1

In primul rand trebuie sa va informati cu privire la componentele de baza ale unui sistem stereo. In general, acestea au 4 componente principale, care formeaza sistemul in sine- unitatea principala sau consola, difuzoarele principale, boxele secundare si amplificatoarele. Puteti sa renuntati la montarea boxelor secundare si ale amplificatoarelor, insa acestea imbunatatesc calitatea audio a unui sistem stereo. Trebuie, de asemenea, sa montati difuzoare in stanga si in dreapta partii din fata si a celei din spate a camerei, in care instalati sistemul, daca doriti un sunet surround. Un sistem de diverstisment acasa ar trebui sa contina si decodoare pentru sunet surround.

2

Tipul de sistem stereo. Ar fi bine sa va alegeti tipul de sistem pe care doriti sa-l instalati. De exemplu, sistemele stereo de masina sunt mai complexe, deoarece trebuie montate intr-un spatiu restrans si au o sursa limitata de alimentare cu energie. Acustica masinii este diferita, deoarece in masina sunt multe materiale care impiedica sunetul surround sa functioneze la capacitatea optima.

3

Reguli de baza cu privire la fire. Difuzoarele unui sistem audio ar trebui conectare cu fire rosii si negre. Regula de baza spune ca firele negre corespund terminalelor negative din consola sistemului stereo, iar cele rosii sunt incarcate pozitiv si ar trebui sa fie atasate terminalelor pozitive ale consolei sistemului.

4

Legarea componentelor unui sistem stereo. Intai trebuie sa pozitionati consola stereo intr-o zona accesibila, langa TV sau pe o masa separata. In masina, consola sistemului este de obicei montata in tabloul de bord. Apoi trebuie sa conectati firele difuzoarelor din fata si firele difuzoarelor din spate.

La final, legati amplificatoarele si boxele secundare, asigurandu-va ca toate firele sunt conectate corespunzator. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Binge-watching. Iti spune ceva aceasta expresie ce provine din limba engleza? Daca nu, iti spunem noi ce...
Iata cum va puteti conecta castile wireless la iPhone sau iPad, urmand niste pasi simpli: 1. Deschideti...
Player-ul VLC 3.0 a fost lansat si poate fi descarcat de pe videolan.org. Noua versiune e disponibila...