Cum se foloseste HDMI?

Cum se foloseste HDMI?

HDMI este abrevierea pentru High Definition Multimedia Interface, adica o interfata folosita pentru transmiterea, inalt calitativa, de date audio si video.

Daca va intrebati  de ce este mai bun HDMI fata de cablul analog, raspunsul este ca, spre deosebire de cablul analog, cablul HDMI transmite datele in forma lor originala, astfel ca imaginea este mai clara iar sunetul-impecabil.

Cablul HDMI se poate folosi la PC, la DVD-player, la console etc.

Iata de ce ai nevoie si cum se foloseste:

Ai nevoie de 3 lucruri pentru a beneficia in totalitate de avantajele utilizarii HD: un monitor cu input HDMI, un player (DVD-player sau PC) ce suporta HDMI si un cablu HDMI care sa faca legatura intre cele doua.

Asezi cablul pe rand. Cauti slotul pentru HDMI la monitor (are o forma trapezoidala) si apoi bagi cablul, la fel pentru player, se cauta output-ul de HDMI si se conecteaza cablul. Mergi apoi in setari la monitor si cauta semnalul HD. Monitorul ar trebui sa detecteze semnalul HD, dar daca nu reusesti sa-l gasesti, cauta si in manualul monitorului ceva informatii legate de asta dar verifica si legatura cablurilor.

Dupa ce ai gasit semnalul HD vezi daca rezolutia e buna, daca e bun contrastul sau luminozitatea  verificand setarile. Daca aparatul tau (monitorul sau PC-ul ) nu are input/output de HDMI , exista pe piata  convertoare pentru acestea.

Astazi, HDMI este adaptat cam  pentru orice gadget (telefoane, aparate foto si video) pentru ca asigura transmiterea de date in forma lor originala si, asta se traduce printr-un sunet mai bun si printr-o imagine mai clara.

CLICK AICI PENTRU OFERTA DE CABLURI HDMI!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O tableta PC poate fi extrem de utila, deoarece va ajuta sa pastrati o agenda electronica a...
Daca doriti sa redati ecranul MacBook-ului pe TV, aveti nevoie de un adaptor pentru display sau de...
Laptopurile MackBook Air pot fi conectate la diferite minitoare, care nu trebuie sa fie neaparat marca Apple,...